UFC otpustio tjelohranitelja sinova čečenskog diktatora

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.05.2019 22:11h Autor:

Ramzan Kadyrov i Abdul Kerim Edilov

Još dva borca otpuštena su s UFC rostera, a jedno ime posebno je zanimljivo. Radi se o Abdulu Kerimu Edilovu, tjelohranitelju sinova Ramzana Kadyrova koji se trenutno nalazi u nizu od 11 pobjeda. Drugi otkaz bio je i očekivan, budući da se radi o Dmitriiu Smoliakovu.

27-godišnji Edilov (17-4, 1-o UFC) u Octagonu je nastupio samo jednom, no taj put ostavio je izuzetno dobar dojam. Radi se o Fight Nightu iz rujna 2017. godine, koji se održao u Rotterdamu, a on je tamo prekidom u drugoj rundi savladao Bojana Mihajlovića. Cjelokupni nastup bio je impresivan i očekivalo se kako bi mogao biti bitan faktor u UFC-ovoj poluteškoj kategoriji. U Čečeniji mu je priušten kraljevski doček, a njegova borba pratila se u živo na trgovima. Ipak, on od tada nije nastupio. Nešto više o njemu možete saznati u podijeljenom članku.

Sad se pojavila vijest kako on više nije član rostera promocije. Edilov je inače bio najavljen za Fight Nightu u St. Petersburgu, koji se održao prošlog mjeseca. Trebao se tamo boriti protiv Devina Clarka, no uklonjen je s programa četiri tjedna prije borbe. Niti tada nisu bili navedeni nikakvi razlozi pa će cijela situacija s njim vjerojatno ostati u velu tajne. Postoji mogućnost da je raskid zatražio sam, a nitko ne otpisuje niti opciju da razlozi izlaze van okvira sporta.

Drugi otkaz nikoga nije iznenadio, budući da je riječ o Dmitriiu Smolikovu, borcu kojeg pamtimo iz borbe protiv Grega Hardya s kraja travnja. UFC ga je za tu borbu vratio u promociju, unatoč dva ranije poraza, a Hardy ga je onda jednostavno demolirao. Borba je izazvala razne reakcije, a najburnija je bila ona Dane Whitea, koji se upitao kakvi su to borci koje je Smoliakov do sada uspio pobijediti. Tako je ovaj otkaz vrlo jasan, no bilo bi zanimljivo znati što je presudilo velikom talentu kakav je Edilov.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI