UFC “otpustio” Sagea Northcutta

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.11.2018 17:12h Autor:

Sage Northcutt

Nekoć proglašen za najveću UFC-ovu nadu, popularni Sage Northcutt, više nije dio elitne MMA promocije. Informaciju je javnosti otkrio sam predsjednik UFC-a Dana White gostujući u podcastu “UFC Unfiltered”.

“Otpustili smo Sagea”, otkrio je White dodavši da je mladiću završio aktualni ugovor s promocijom, a oni ga više nisu htjeli produljivati.

“Sage je vrlo mlad momak i treba mu još dosta rada. Pustili smo ga kako bi odradio mečeve u nekim drugim promocijama, a onda ćemo vidjeti gdje će taj momak završiti za nekoliko godina. Tko zna, možda ga ponovno potpišemo. Njegov ugovor je završio, tako da smo ga otpustili…”, dodao je čelnik UFC-a.

Northcutt u karijeri ima 11-2, a u posljednjem nastupu je svladao Zaka Ottowa tehničkim nokautom. Meč se dogodio u srpnju mjesecu čime je zaredao treću pobjedu u nizu. 22-godišnjak u UFC-u za sada ima vrlo dobrih 6-2.

“SuperSage” je bez sumnje borac u kojeg je UFC jako mnogo ulagao nadavši se da će on biti nova MMA super zvijezda. Slično je bilo i s Paige VanZant, no niti ona, a niti Northcutt nisu ispunili očekivanja. Tu ne govorimo o njihovim rezultatima, nego o popularnosti i povratku investicije.

Kao potencijalna sljedeća destinacija Northcutta spominje se azijski ONE Championship. Sage je viđen na priredbi ONE: Heart of the Lion u mjesecu studenom. Već tada je naglasio “kako bi bilo ‘cool’ potpisati ugovor s nekom novom organizacijom”.

Šuška se kako je Nortcutt ohrabren s tri pobjede u nizu htio poboljšani ugovor s elitnom promocijom, ali oni na to nisu pristajali. Na kraju su pregovori o produljenju ugovora propali, a UFC mu se zahvalio na suradnji.

Trying Italian hot cocoa

A post shared by Super Sage Northcutt (@supersagenorthcutt) on

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI