UFC otpustio dva rangirana borca u svojoj najslabijoj diviziji

UFC 27.01.2017 13:02h Autor:

Ali Bagautinov & Kyoji Horiguchi

UFC-ova muha kategorija definitivno treba ojačati, no otpuštanje ponajboljih boraca u divziji ne zvuči kao pravo rješenje.

U diviziji koju je Demetrious Johnson doslovno počistio borce je potrebno izgraditi kako bi netko jednog dana eventualno detronizirao “Mighty Mousa”. Zato je pomalo iznenađujuća odluka UFC-a da ne nastave suradnju s bivšim izazivačem i devetim najboljim borcem divizije, Alijem Bagautinovom.

31-godišnji Dagestanac je poražen u tri od posljednje četiri borbe, ali radilo se porazima od samog prvaka Johnsona, prvorangiranog izazivača Josepha Benevideza i trećerangiranog Kyojija Horiguchija. Osim toga, Bagautinov i dalje ima pozitivan omjer u UFC-u (4-3) i drži pobjede nad Johnom Linekerom i posljednjim borcem koji se borio za naslov, Timom Elliotom.

Muha kategorija je dobila novu krv rastom imena poput Dustina Ortiza, Rayja Borga i Sergia Pettisa, ali upravo su iskusni i čvrsti borci poput Bagautinova potrebni da se, ako ništa drugo, na njima izgrade budući izazivači i zvijezde divizije.

Drugi borac koji se više neće boriti u oktotogonu je trinaestorangirani Zach Makovsky. On je poražen u posljednja tri nastupa, ali od same elite- Ortiza, Benavideza i Dodsona.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI