Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
UFC otpustio bivšeg izazivača i dva top borca muha kategorije | Fight Site

UFC otpustio bivšeg izazivača i dva top borca muha kategorije

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.02.2019 19:50h Autor:

John Moraga

Nastavlja se otpuštanje UFC-ovih boraca muha kategorija. Nova tri imena koja se više ne nalaze na službenom rosteru su bivši izazivač John Moraga te dva top borca kategorije, Dustin Ortiz i Matheus Nicolau.

Nedavno se pojavila informacija koja na neki način otkriva način kojim bi UFC mogao riješiti problem muha kategorije. Zapravo, riješiti se kategorije. U pitanju je model prema kome borci ostaju u promociji do prvog poraza, nakon čega im slijedi otkaz. Već ranije je poznato kako niti jednom borcu nije ponuđen prelazak u bantam, dakle svi oni su roba koja UFC-u uskoro više neće biti potrebna. Prema posljednja tri otkaza čini se kako je ta strategija uistinu u igri.

Prvi među borcima koji će potražiti svoj novi angažman je John Moraga (19-7, 8-6 UFC). U pitanju je bivši izazivač, čija je posljednja borba donijela poraz od Deveisona Figueireda. To što je prije toga bio u nizu od tri pobjede, uključujući nokaut nad velikim potencijalom Magomedov Bibulatovim te pobjedu nad još jednim bivšim izazivačem Wilsonom Reisom, nije mu pomoglu zadržavanju posla. S 14 odrađenih borbi, Moraga je borac na drugom mjesto po najviše borbi odrađenih u kategoriji. Jednu više imao je tek Demetrious Johnson.

Idući borac bez poslodavca ima jako sličnu priču onoj Morage. Dustin Ortiz (19-8, 8-6 UFC) nastupio je u UFC-u jednak broj puta kao Moraga, a također je do posljednje borbe bio u nizu od tri pobjede. Nastupio je na prvom ovogodišnjem eventu, gdje je bolji od njega bio Joseph Benavidez. Ortiz je konstantno bio Top 10 borac ove kategorije, no to mu nije pomoglo. Niti njemu nije ponuđen odlazak u višu kategoriju, nego mu je samo uručena ispisnica.

Posljednji borac je 26-godišnji Brazilac Matheus Nicolau (13-2-1, 3-1 UFC). Njega je posla koštao zapravo prvi poraz u UFC karijeri. Isti je, nakon što je prije toga tri puta slavio, doživio upravo od Ortiza. Iako je često spominjan kao najveći brazilski talent lakih kategorija, a čak je jednu UFC borbu i odradio u bantamu, sreću će morati potražiti u nekoj drugoj promociji.

Prema podacima s Wikipedije, na službenom rosteru UFC-a nalazi se još 20 boraca muha kategorije, no neki nam izgledaju kao prilično izgledni kandidati za slobodno borilačko tržište, možda čak i prije iduće borbe.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI