UFC on Versus 4: Kongo nokautirao Barryja, Mitrione Morecrafta!

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.06.2011 07:16h Autor:

Pat Barry vs. Cheick Kongo (UFC on Versus 4 poster)

U povratničkom meču nakon dužeg izbivanja Cheick Kongo se s puno stila vratio nokautom protiv Pata Barryja. Odličnu večer u Pittsburgu upotpunio je i nokaut Matta Mitrionea.

U meču dva bivša Cro Copova protivnika, Cheick Kongo je nokautirao Pata Barryja već u drugoj minuti prve runde, dok je zamjena u posljednji trenutak za Natea Marquardta, Charlie Brenneman, odlukom sudaca bio bolji od Ricka Storyja. Ako ovome dodamo nokaut Matta Mitrionea protiv Christiana Morecrafta i pobjedu na bodove Matta Browna u meču protiv Johna Howarda, dobit ćemo sukus onoga što se noćas događalo u Pittsburgu na UFC on Versus 4 eventu.

Dodajmo kako je u jednoj od uvodnih borbi između Charlesa Oliveire i Nika Lentza slavio Oliveira gušenjem s leđa, no jedan od UFC-ovih čelnika, Marc Ratner, je otkrio medijima kako će Atletska Komisija nakandno pogledati snimke dvoboja zbog očitog ilegalnog koljena koje nije bilo sankcionirano od strane suca.

Iako je Pat Barry puno bolje ušao u borbu večeri od Cheicka Konga, na koncu je Francuz slavio nokautom. Dapače, izgledalo je kao da će biti upravo suprotno jer je Barry odličnom serijom uspio uzdrmati Konga i samo se čekao sudački prekid. No, Francuz se čudesno oporavio i s dva strašna udarca nokautirao je svog protivnika. Publika u Pittsburgu je tako svjedočila jednom od najluđih preokreta u povijesti UFC-a.

Ako je ovo bilo iznenađenje, što onda reći o pobjedi Charlieja Brennemana koji je borbu protiv Ricka Storyja prihvatio doslovno samo jedan dan prije ulaska u oktogon. Svi su očekivali laku pobjedu Storyja, no na koncu je Brenneman dominirao slavivši jednoglasnom i zasluženom odlukom sudaca.  “Trash talk” i najave nokauta Matta Mitrione u meču protiv Morecrafta,  pokazale su se opravdanim jer je Mitrione od početka pa do kraja dvoboja dominirao i polako gradio put prema teškom nokautu koji je uslijedio na kraju druge runde. Ovom pobjedom, Mitrione je dodatno skrenuo fokus na sebe u ionako siromašnoj UFC-ovoj teškoj diviziji.

Glavne borbe:

Cheick Kongo def. Pat Barry via KO, 2:39, R1

Charlie Brenneman def. Rick Story via Jednoglasna odluka sudaca (29-28, 29-28, 29-28)

Matt Brown def. John Howard via Jednoglasna odluka sudaca (29-28, 29-28, 29-28)

Matt Mitrione def. Christian Morecraft by KO at 4:28, R2

Uvodne borbe:

Tyson Griffin def. Manny Gamburyan via majority decision (29-28, 29-28, 29-29)

Javier Vazquez def. Joe Stevenson via Jednoglasna odluka sudaca (30-27, 29-28, 30-27)

Joe Lauzon def. Curt Warburton via Prisiljavanje na predaju (kimura), R1, 1:58

Rich Attonito def. Daniel Roberts via Jednoglasna odluka sudaca (29-27, 30-27, 29-28)

Charles Oliveira def. Nik Lentz via Prisiljavanje na predaju (rear-naked choke), R2, 1:48

Ricardo Lamas def. Matt Grice via TKO (strikes), R1, 4:41

Michael Johnson def. Edward Faaloloto via TKO (udarci) , R1, 4:42

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI