UFC on FOX 22 koeficijenti: Paige VanZant i Mickey Gall iznenađujuće favoriti

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.12.2016 00:19h Autor:

Paige VanZant i Mickey Gall

Pred nama je jedan od najneizvjesnijih UFC evenata ove godine, uz program prepun mladih talenata, a o toj neizvjesnosti najviše govore tečajevi kladionica, koji kriju i nekoliko iznenađujućih favorita.

Najveći Favorit na programu sigurno je Urijah Faber, na kojeg koeficijent, u posljednjoj borbi njegove karijere, iznosi 1.20. Tek malo manji favorit od njega je Colby Covington, a njegovih 1.25 je također veliko iznenađenje zbog jednog podatka. Naime, ovaj hrvač iz American Top Teama ima tek jedan poraz u karijeri. On je došao od Warlleya Alvesa, borca kojeg je njegov sutrašnji protivnik, Bryan Barberena, savladao. Barberena ove godine ima dvije pobjede u dva nastupa te čudi što je toliko autsajder u ovom duelu.

Velika favoritkinja je i Irene Aldana, unatoč tome što će protiv iskusne Leslie Smith odraditi svoju prvu UFC borbu, a podosta izraziti favoriti bi trebali biti i Luis Henrique da Silva i Eddie Wineland. Ostatak carda donosi većinom izjednačene borbe, no neki blagi favoriti su također iznenađenje.

Negdje otprilike prošle godine u ova doba se pojavio Sage Northcutt, a ovaj je momak do sada slavio u četiri od svojih pet UFC nastupa, uz poraz tek od Bryana Barberene, koji je došao kao posljedica neiskustva. No, čini se da hype oko njega malo opada, budući da je u njihovoj borbi favorit Mickey Gall. Gall je momak koji je do sada odradio tek tri borbe, u sve tri je slavio, ali sva tri protivnika su protiv njega imala MMA debi i od tada više nisu niti nastupili. Iz tog razloga čudi tečaj po kojem je Gall favorit, no bookmakeri vjerojatno imaju svoje razloge za to.

Favoritkinja je i mlada Paige VanZant, koja također ima UFC skor kao Norhtcutt. Ono što je čudno u njenom slučaju je što protiv sebe ima Michelle Waterson, djevojku koja je ne tako davno bila Invicta prvakinja atom kategorije i Top 10 borkinja na svim ženskim pound for pound ljestvicama. Uz to, “Karate Hottie” je od 2009. godine do danas izgubila tek jednu borbu. Neke će možda iznenaditi i što je Mike Perry blagi favorit protiv Alana Joubana, no Perry je oduševio u svoja dva dosadašnja UFC nastupa, pa se tu može naći neki razlog ovoga. Bojan Veličković je favorit protiv Sultana Alieva, no ovaj ruski borac bi mu trebao biti najteži ispit dosadašnje karijere.

UFC on FOX 22 – Tečajevi (preuzeto iz jedne hrvatske kladionice)

H. Sandoval (1.70) – F. Serrano (1.90)
L. Smith (2.90) – I. Aldana (1.30)
B. Veličković (1.65) – S. Aliev (2.00)
E. Wineland (1.40) – T. Mizukagi (2.50)
C. Miller (1.85) – M. Hirota (1.75)
B. Barberena (3.20) – C. Covington (1.25)
J. Emmett (1.50) – S. Holtzman (2.30)
J. Moontasri (1.85) – A. Morono (1.75)
L. Henrique (1.45) – P. Craig (2.40)
A. Jouban (1.85) – M. Perry (1.75)
S. Northcutt (1.90) – M. Gall (1.70)
U. Faber (1.20) – B. Pickett (3.60)
P. VanZant (1.75) – M. Waterson (1.85)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI