UFC on Fox 10 "prelims" donose puno uzbuđenja

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.01.2014 22:27h Autor:

Nikita Krylov

Fight Site je odlučio nastaviti s novom praksom, a to su najave uvodnih borbi UFC-ovih evenata. I ovaj puta, kao i prethodni te svaki nadalje, ukratko ćemo najaviti borbe iz uvodnog programa, koje se svaki puta mogu pogledati besplatno preko Facebook stranice UFC-a.

Walt Harris – Nikita Krylov (teška kategorija)

Program će otvoriti borba između dva borca u teškoj kategoriji koji su doživjeli poraze u svojoj debitantskoj borbi. Krylova (15-3) smo najavili i na Fight Siteu kao jednog od najuzbudljivijih boraca koji dolaze iz Europe, no Ukrajinac je u svom prvom nastupu pružio očajnu borbu te nije završio ozlijeđen Paleleia, štoviše, on je završio nokautiran. Harris (5-2) je u debiu izgubio odlukom od Rosholta, no pružio je bolju partiju nego Krylov. Ipak, poraz u ovoj borbi, pogotovo ako bude prekidom, vjerojatno znači kraj UFC karijere za oba borca.

George Sullivan – Mike Rhodes (velter kategorija)

U ovoj borbi velteraškoj borbi susresti će se dva debitanta o kojima se ne zna mnogo. Sullivan (14-3) je podosta iskusniji, do sada se borio u organizaciji CFFC, a deset svojih protivnika je nokautirao. Rhodes (6-1) je 24-godišnjak koji se borio u RFA organizaciji, a trenira zajedno s dva ponajbolja svjetska borca u svojim kategorijama, Anthonyem Pettisom i Benom Askrenom.

Darron Cruickshank – Mike Rio (laka kategorija)

Cruickshank je vrlo atraktivan borac koji je dobio tri od svojih pet UFC borbi, no u posljednjoj je poražen od Adriana Martinsa, koji se u subotu bori na u glavnom programu protiv Donalda Cerrona. Riječ o borbu veoma atraktivnog stila koji preferira stand up. Za razliku od Cruickshanka, koji je siguran u UFC-u, njegov protivnik i sudionik iste sezone Ultimate Fightera, Mike Rio, nije u lakoj situaciji. U UFC-u je, nakon pobjede u debiu, doživio dva poraza prekidom te će ga poraz u ovoj borbi gotovo sigurno lišiti UFC ugovora.

Junior Hernandez – Hugo Viana (bantam kategorija)

Hernandez, koji trenira kod Pata Mileticha, u UFC-u je debitirao brzim porazom od Lucasa Martinsa, a sada će to pokušati "poništiti" protiv Huga Viane. Popularni Wolverina je bio najatraktivniji borac prve sezone brazilskog Ultimate Fightera te je kao takav potpisao za UFC te upisao dvije pobjede i poraz protiv T.J. Dillashawa. Po do sada viđenom, ovo bi trebala biti borba visokog tempa, a favorit na papiru je Viana.

Chico Camus – Yaotzin Meza (bantam kategorija)

Ovo su dva borca bantam kategorije koji su u svojim posljednjim borbama ostvarili pobjede. Meza (20-8) je, nakon brzog poraza od Mendesa, pokazao da je vrlo dobar borac "uručivši otkaz" Johnu Albertu, a riječ je o borcu bez nekog određenog stila, koji se dobro snalazi u svakoj situaciji. Camus, s druge strane, u UFC-u ima skor 2-1, a nakon iznenađujućeg poraza od Dustina Kimure, vratio se na pravi put pobijedivši Kanga (13-4). Ovo bi moglo biti jedna od pasivnijih borbi programa, no oba borca mogu iznenaditi.

Eddie Wineland – Yves Jabouin (bantam kategorija)

Borba za koju se očekivalo da će se naći u glavnom programu, no ipak je odlučeno da on sadrži samo četiri borbe. Eddie Wineland je prošli izazivač u bantama kategoriji, no Renan Barao ga je uvjerljivo savladao, a sada traži povratak na put pobjede. Wineland je borac koji uvijek želi pružiti atraktivnu borbu i pokušati će ju držati "na nogama". Jaboulin je iskusni Kanađanin i vrlo opasan nokauter koji će vjerojatno prihvatiti Winelandov poziv na izmjene udaraca. Ta činjenica je dovoljna da se može zaključiti da bi ovo mogla biti sjajna borba i jedan od glavnih kandidata za završetak nokautom.

Alex Caceres – Sergio Pettis (bantam kategorija)

Čak četvrta borba za redom u bantam kategoriji donosi drugi nastup Sergia Pettisa, mlađeg brata prvaka lake kategorije Anthony Pettisa. Nakon što je 20-godišnji Sergio (10-0) prije dva mjeseca debitirao pobjedom protiv Campuzana, sada ga čeka puno teži ispit. Alex Caceres (9-5) je atraktivan borac, koji ima niz od četiri UFC pobjede, no jedna mu je oduzeta zbog korištenja marihuane. Ovo je borba dva mlada momka koji žele što brže napredovati u UFC-u i odličan je uvod u glavni program. Glavno pitanje je da li je Sergio Pettis ipak još uvijek premlad i da li je prerano dobio ovakav ispit pred sebe

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI