UFC oduzeo McGregoru i drugi naslov prvaka, iako to ne žele službeno potvrditi!

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.01.2018 23:34h Autor:

Conor McGregor

Na službenoj UFC press konferenciji, koja se upravo održava u Bostonu, Dana White je obavijestio medije kako će pobjednik borbe Nurmagomedova i Fergusona biti prvak lake kategorije, no nije htio službeno reći kako se McGregoru oduzima taj isti naslov.

U pitanju je press konferencija imena “UFC 25. godišnjica”, putem koje je UFC odlučio najaviti glavne borbe UFC 222 i UFC 223 eventa. U pitanju je duel Maxa Hollowaya i Frankiea Edgara, odnosno Khabiba Nurmagomedova i Tonya Fergusona. Upravo je puno nedoumica bilo kod ovog drugonavedenog dvojca, odnosno postavljalo se pitanje što će pripasti pobjedniku te borbe. Sada se to zna.

Biti će to UFC titula lake kategorije i to ona prava, no ona od ovog trenutka ipak ne pripada Tonyu Fergusonu, budući da Dana White nije htio potvrditi da je Conor McGregor ostao bez iste. Irac je pojas osvojio 12. studenog 2016. godine, a od tada je prošlo 433 dana tijekom kojih on taj pojas nije branio niti je pokazao namjeru braniti ga. Po tome je na drugom mjestu prvaka koji su držali pojas bez da su ga ijednom obranili. No, za razliku od Anthonya Pettisa, koji pojas nije branio 462 dana, a tijekom tog razdoblja je prvo bio ozlijeđen pa nakon toga trener u Ultimate Fighteru, McGregor je cijelo vrijeme bio spreman boriti se, no on to jednostavno nije htio. Prvo je otišao boksati protiv Floyda Mayweathera, a trenutno je daleko od statusa borca u ozbiljnom treningu.

“Nemam nekih novosti da vam kažem, ali pobjednik ove borbe biti će prvak”, rekao je White, na što je dobio pitanje znači li to da Conor McGregor ostaje bez pojasa, no nije dao odgovor koji su svi očekivali. Umjesto toga je rekao: “Vidjeti ćemo što će se dogoditi.”

White je nakon toga dodao ono što je već jednom rekao. Conor mu je rekao kako bi se vratio u kolovozu ili rujnu te da je to gotovo dvije godine otkako se borio prošli put. Rekao je kako to nije pošteno prema ostalim borcima ove divizije te da ona mora ići naprijed. Jedino nije jasno zašto nije potvrdio da Conor McGregor ostaje bez naslova prvaka. Jer nakon 22. travnja mogu postojati samo dvije opcije. Ili će Conor McGregor ostati bez pojasa ili će se dogoditi apsolutni apsurd, odnosno situacija s dva prvaka.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI