UFC odlučio o sudbini muha kategorije

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.06.2019 15:36h Autor:

Henry Cejudo

Nakon što je Henry Cejudo noćas u “main eventu” UFC-a 238 osvojio još jednu titulu prvkaa, onu u bantam kategoriji, logično pitanje koje se postavlja glasi: Hoće li UFC sada ugasiti muha diviziju?

Naime, elitna promocija već neko vrijeme kroz redove najavljuje gašenje svoje težinski najmanje kategorije. Sada kada je prvak uspješno skočio u višu kategoriju i tamo uzeo titulu koja je donedavno pripadala TJ Dillashawu kojeg je također svladao, svi preduvjeti za gašenje kategorije su tu. Ipak, ako je suditi prema čelniku promocije Dani Whiteu, kategorija do 57 kilograma za sada ostaje.

Cejudo najavio odlazak po pojas u trećoj kategoriji: “Ja sam najveći borac u povijesti sporta!”

“Dana White kaže da je potvrđeno kako će muha kategorija i dalje ostati. On vjeruje da Henry Cejudo može braniti pojaseve u dvije težinske kategorije”, napisao je noćas novinar Damon Martin s portala MMAFighting na svom službeno Twitteru tako odgovorivši mnogima na vrlo intrigantno pitanje koje se nametalo.

Odlaskom Demetriousa Johnsona u ONE Championship, UFC je ostao bez svog ponajboljeg P4P borca, ali i najveće zvijezde nižih kategorija. Očito je kako sada vjeruju da su taj manjak nadoknadili Cejudom i njegovim sjajnim rezultatima koje postiže u posljednje vrijeme. Podsjetimo kako je Cejudo početkom godine nokautirao tadašnjeg prvaka u bantam kategoriji (meč je održan u nižoj diviziji), a sada je osvojio i upražnjeni pojas nakon što je Dillashaw pao na doping testu.

I sve to Cejudo je dodao na činjenicu da je olimpijski pobjednik u hrvanju. Ovaj sjajni 32-godišnji borac u karijeri ima 14 pobjeda i 2 poraza. Jedini koji su ga uspjeli svladati su bili Johnson i Benavidez. Poraz od Johnsona je osvetio.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI