UFC odabrao 10 najvećih iznenađenja u 2017. godini

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.01.2018 21:25h Autor:

Namajunas vs. Jedrzejczyk

UFC je odabrao deset najvećih iznenađenja u 2017. godini, objavivši ih na svojoj službenoj stranici. U ovom izboru iznenađenja, na prvom mjestu iznenađenja ipak nije bilo, no začudilo nas je što na listi nema jedne borba koja bi trebala pronaći svoje mjesto u Top 3.

To je svakako borba Donalda Cerronea i Darrena Tilla, koja možda i nije bila toliko iznenađenja svojim ishodom, koliko načinom na koji je Britanac došao do pobjede u toj borbi. Već smo u uvodu naveli kako oko prvog mjesta iznenađenja, ali i konkurencije nema te je tamo sigurna Rose Namajunas i njeno osvajanje titule, no svakako vrijedi pogledati koga nam je to UFC odabrao. Za prvih pet ćemo pridodati i svoj komentar.

1. Rose Namajunas – Joanna Jedrzejczyk
Unaprijed otpisana izazivačica uspjela je kanalizirati negativnu energiju na pravi način i razveseliti fanove nokautiravši Joannu Jedrzejczyk, koja se istima zamjerila svojim ponašanjem. Svoju inače uobičajenu aroganciju je podigla na još veći nivo, verbalno je igrala vrlo prljavo i nisko te je na kraju završila na podu, šokirana i bez pojasa te bez ispunjenja svog cilja, da nadmaši broj obrana titula Ronde Rousey. Nešto ipak ima zajedničko s Rousey. Pala je kao i ona na vrhuncu moći, ali i na vrhuncu odbojnosti od strane fanova, do čega su obje dovele samo svojim ponašanjem. Također, obje su završile teško nokautirane.

2. Josh Emmett – Ricardo Lamas
Kao da su svi zaboravili da je inače krupni Josh Emmett pao vagu, njegov nokaut protiv Ricarda Lamasa našao se na drugom mjestu, kao i Emmett u Top 5 poretku perolake kategorije. Ništa protiv nokauta, koji je bio uistinu sjajan i Emmett svakako zaslužuje priznanje za njega. A i moramo priznati kako je unatoč tom padu na vagi, takav način završetka ove borbe bio neočekivan.

3. Daniel Kelly – Rashad Evans
Vječni autsajder, australski četverostruki olimpijac, Daniel Kelly, možda je i najveći autsajder do sada bio protiv bivšeg prvaka, koji se tek spustio u srednju kategoriju. Očekivao se novi uzlet Rashada, nakon što se oporavio od svih ozljeda, no dobiven je samo još veći pad. Kelly je u ovoj borbi bio bolji i konkretniji borac, iako je već u duboko veteranskim godinama. Oni koji nisu znali za njega su saznali, a svi su se pitali što se to događa s Evansom i ima li smisla da uopće nastavlja dalje.

4. Eryk Anders – Rafael Natal
Anders je također nova UFC zvijezda, čemu svjedoći mjesto u glavnoj borbi Fight Nighta u brazilskom Belemu idućeg mjeseca. Uskočio je kao zamjenski borac protiv veterana Rafaela Natala te je odmah impresionirao svojim izgledom, odnosno muskulaturom. Nakon toga je impresionirao nastupom i pobjedom, a do kraja godine ostvario je još jedan trijumf. S dvije UFC borbe i pro skorom 9-0, došao je do prilike predvoditi jedan event. Izuzetno brz skok za ovog borca srednje kategorije.

5.  Darren Elkins – Mirsad Bektić
Gledajući na to koje je sve ratove prošao i koliko dugo je u promociji, sama pobjeda Darrena Elkinsa nad Mirsadom Bektićem nije toliko iznenađenje koliko ono kako je on došao do nje. Bektić ga je dvije runde apsolutno batinao, da bi Elkins u trećoj pronašao snagu za preokrenuti borbu i doći do pobjede. Bektiću je to bio prvi poraz u karijeri i došao je na izuzetno bolan način.

6. Gabriel Benitez – Jason Knight
7. Brian Kelleher – Iuri Alcantara
8. Felice Herrig – Alexa Grasso
9. Carla Esparza – Cynthia Calvillo
10. Georges St-Pierre – Michael Bisping

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI