UFC od Spikea traži čak 325 milijuna dolara za produljenje suradnje!

UFC 10.06.2011 07:46h Autor:

Spike TV

Koja je pozadina priče o preuzimanju G4 televizije. Naravno, radi se o novcu – puno novca.

UFC navodno od Spike televizije traži čak 325 milijuna dolara godišnje za produljenje suradnje koja je ovu televziju do sada koštala kudikamo manje. Spike je, naime, na godišnjoj bazi američkoj organizaciji plaćao 170 milijuna dolara, a oni su se nadali da bi jednaka cifra mogla stajati u u sljedećem ugovoru.

No, Dana White je procijenio kako emitiranje The Ultimate Fightera i uvodnih borbi prije svakog eventa, košta više, a ukoliko Spike ne može platiti novu cifru, američka organizacija će kupiti vlastiti kanal. Zbog toga se ovih dana i šuška o preuzimanju 60 posto dionica G4 televizije čija je ciljana skupina gledatelja upravo onakva kakvu UFC traži. Muškarci između 18 i 34 godine najviše gledaju G4 koji je prisutan u 60 milijuna američkih kućanstava, a kako sada stvari stoje, uskoro bi mogao postati vlasništvo UFC-a.

Niti Spike ne stoji skrštenih ruku. Navodno su i oni već bacili oko na Bellator koji svoje turnire besplatno emitira na MTV2 kanalu. Ako UFC kupi G4, budite sigurni da ćemo Bellator gledati na Spike TV-u.

PODIJELI
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI