UFC objasnio otkaz Palharesu

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.10.2013 19:33h Autor:

Rousimar Palhares

Najjača svjetska MMA promocija, UFC, je u petak objasnila točne razloge otkaza Brazilcu Rousimaru Palharesu. Podsjećamo, "Toquinho" je nogu dobio zbog nesportskog ponašanja, odnosno zbog nepuštanja poluge na petu (heel hook) iako je bilo jasno da njegov protivnik Mike Pierce "tapka", ali i da je sudac označio prekid dvoboja.

Zuffino priopćenje pročitajte u cijelosti…

"Kao što je predsjednik Dana White najavio, UFC je odlučio prekinuti ugovor s Rousimarom Palharesom zbog opetovanih nesportskih radnji koje su direktno u suprotnosti s 'kodom ponašanja' kojeg se moraju držati svi UFC ovi borci.

Na priredbi UFC Fight Night: Maia vs. Shields koja se odigrala 10. listopada, Palhares je pobijedio u dvoboju velter kategorije protiv Mikea Piercea polugom na petu. Pierce je tapkao više puta fizički, ali i verbalno, a tada je reagirao i sudac prije nego što je Palhares pustio zahvat. Iako je jedini slavio prisiljavanjem na predaju te večeri, Palhares nije dobio bonus za najbolje prisiljavanje na predaju priredbe. Direktor Marshall Zelaznik je nakon priredbe najavio istragu zbog sporne situacije.

Ovo nije prva kontroverzna situacija vezana za Palharesa. 2010. je dobio 90 dana suspenzije nakon pobjede polugom na petu protiv Tomasza Drwala na UFC-u 111 jer nije želio pustiti zahvat iako je sudac reagirao.

2012. je opet suspendiran, ovaj put zbog pozitivnog doping testa na UFC on FX 6 priredbi."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI