UFC “nije presretan” Covingtonovim vrijeđanjem Brazilaca

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.10.2017 09:49h Autor:

Colby Covington

Proteklog vikenda na Fight Night priredbi u Sao Paolu Coby Covington je ostvario jednu od najvećih pobjeda u karijeri. U “co-main” eventu je doslovno demolirao bivšeg dvostrukog izazivača Demiana Maiu. No, Amerikanac je ostao sve samo ne “velik u pobjedi”. Nakon slavlja je likovao u kavezu, gestikuliravši pritom prema brazilskoj publici da je nimalo ne poštuje.

To ide u prilog s njegovim izjavama koje su prethodile samom meču, a u kojima je Brazilce nazvao “prljavim životinjama”. Na koncu je priliskom izlaska iz Octagon jedva spasio živu glavu od gomile koja, pretpostavljate, nije bila presretna i koja je na njega bacala razne predmete i boce.

UFC-ov potredsjednik David Shaw, koji je u Brazilu “glumio” Danu Whitea, je na press konferenciji poslije eventa izazio nezadovoljstvo Covingtonovim ponašanjem. Čak je i pomalo pokušao opravdati bacanje boca na svog sunarodnjaka zbog njegovog nedoličnog ponašanja uoči meča i nakon što je svladao Maiu.

“Kada govorimo o ukupnom ponašanju navijača u Brazilu, mi smo jako zadovoljni i radi se o fantastičnoj večeri za nas. Brazilski navijači su očigledno vrlo inteligentni i imaju veliko znanje o sportu, razumiju akciju u Octagonu, glasni su, puni energije i čitavo vrijeme navijaju”, izjavio je Shaw i dodao:

“Kada govorimo o reakciji na Cobyja Covingtona, nikako ne možemo poduprijeti takav način ponašanja, a tu govorim o bacanju bilo čega na naše borce. Ipak, čitavu situaciju s Covingtonom shvaćamo vrlo ozbiljno. Već sada provjeravamo je li se Coby ponašao u skladu s našim kodom ponašanja koji je obavezan za sve borce i moram vam reći da nismo nimalo sretni.”

Ovo nije prvi put da neki američki borac vrijeđa Brazilce. Sjetimo se samo Chaela Sonnena i njegovog okršaja s Andersonom Silvom i braćom Nogueira, a zatim i Conora McGregora koji nije bio “previše fin” prema Brazilcima uoči meča s Joseom Aldom.

Hoći li Covington biti kažnjen?

“U ovom trenutku nije na meni da govorim što bi se moglo dogoditi, ali ovaj vikend i sljedeći tjedan ćemo proučavati sve što se dogodilo”, zaključio je Shaw.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI