UFC najavio deset evenata za drugo tromjesečje 2019. godine

UFC 03.01.2019 09:52h Autor:

ESPN i UFC

Nakon što su za prvo tromjesečje 2019. godine prvobitno objavili 11 evenata, UFC će tek malo usporiti u idućem. Za travanj, svibanj i lipanj najavljeno je deset borilačkih manifestacija.

Naravno, nakon otkazivanja UFC 233 eventa, i prvih tri mjeseca palo je na deset evenata, a zanimljivo je kako je UFC imao plan startati sa 19. siječnjem i odraditi event 11 tjedana za redom. Ovako će se preskočiti onaj drugi, no nakon toga ćemo UFC pratiti devet subota/nedjelja u nizu.

Ništa puno drugačije nije niti za iduća tri mjeseca. UFC će napraviti pauzu prvog vikenda u travnju, nakon čega slijedi PPV event UFC 236 te niz od pet tjedana nakon toga, uključujući idući PPV, UFC 237 koji se održava 11. svibnja. Iduća pauza je 25. svibnja, nakon toga slijedi 1. lipnja i 8. lipnja s novim PPV-om te 22. i 29. lipnja s programima na ESPN. Tako će UFC u prvoj polovici 2019. godine organizirati 20 evenata. Točna mjesta održavanja evenata nisu poznata, po očekuje se barem jedan europski event u ovom razdoblju, nakon što ćemo pratiti dva u prvom. Tu mislimo na Prag 23. veljače i London 16. ožujka.

UFC dakle na namjerava usporiti i smanjiti broj manifestacija, nego ga još podiže. U prvoj polovici 2018. organizirali su ih 18, dok su godinu ranije organizirali 17. ESPN+ svakako je platforma koja im to omogućava te je strategija doći do još većeg broja pasioniranih fanova koji će pratiti svaki event te puno dublje ući u cijelu priču od nekih običnih, “casual” fanova. Za takve će se i dalje pokušati organizirati što više kvalitetnih PPV evenata, s imenima koja će takve navesti da ih poprate.

PODIJELI
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI