UFC na savršen način riješio problem toga kome dati bonus za borbu večeri

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.04.2019 12:27h Autor:

UFC 236

UFC 236 fanovima je ponudio nekoliko borbi za pamćenje, ali ipak su u prvom planu ostale glavne dvije. Instantni kandidati za borbu godine morali su se odmah naći kao konkurenti za borbu večeri.

UFC inače jednu borbu proglašava borbom večeri, dok dva bonusa dodjeljuju za najbolje izvedbe. No, ponekad su ta pravila mijenjali pa je kod nekih priredbi znalo biti dodijeljeno četiri bonusa za najbolju izvedbu, bez borbe večeri. Puno rjeđi bio je slučaj s dvije borbe večeri, bez bonusa za najbolju izvedbu. No, ovog puta je UFC riješio problem upravo na taj način.

UFC 236 dobio je dvije borbe večeri, što je svakako najbolja moguće odluka nakon onog što smo vidjeli u borbi Israela Adesanye protiv Kelvina Gasteluma i Dustina Poiriera protiv Maxa Hollowaya. Apsolutno svaki od njih zaslužio je tih dodatnih 50.000 dolara, ali isto tako vjerujemo da im ti bonusi još više znače unutar njihove statistike.

Adesanya je u svojoj šestoj UFC borbi došao do petog bonusa, drugog u nizu za borbu večeri. Kelvin Gastelum je također zaradio drugi bonus za borbu večeri u nizu, svoju treću borbu večeri ukupno te peti bonus u karijeri. Dustin Poirier zaradio je svoj deveti bonus ukupno i četvrti bonus u nizu. Ukupno je u borbi večeri nastupio pet puta. Maxu Hollowayu ovo je osmi bonus u UFC karijeri i druga borba večeri.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI