UFC maknuo Andersona Silvu s mjesta TUF trenera!

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.02.2015 23:01h Autor:

Anderson Silva

UFC je povukao Andersona Silvu s mjesta trenera The Ultimate Fightera Brazil 4 jer je tako zatražila Atletska Komisija Nevade zbog Silvinog pada na doping testu.

Vijest su u ponedjeljak objavili čelnici UFC-a.

Silva je pao na nenajavljenom doping testu koji je Atletska Komisija Nevade (AKN) obavila 9. siječnja te je otkriveno kako je bivši UFC-ov prvak konzumirao dvije vrste steroida. Brazilca najvjerojatnije očekuje privremena suspenzija, no to ćemo imati prilike doznati na saslušanju koje će se održati 17. veljače, dok će se puno saslušanje održati najvjerojatnije u ožujku ili travnju.

TUF Brazil se tradicionalno snimao u zemljama Južne Amerike, ali su čelnici UFC-a odlučili da se četvrto izdanje TUF-a Brazil snimi u Las Vegasu gdje bi se sve odvijalo kao i u prijašnjim sezonama showa.

Zbog dolaska showa u Vegas, AKN sada ima nadležnost nad sudionicima showa te ih mora licencirati i odobriti sve što je potrebno za njihovo sudjelovanje na TUF-u. AKN je od UFC-a zatražio da maknu Silvu s trenerskog mjesta zbog saslušanja koje ga očekuje.

Anderson je trebao biti trener na TUF-u sa Shogunom Ruom, ali će ga sad zamijeniti Antonio "Minotauro" Nogueira koji je već dva puta bio trener u spomenutom showu.

Snimanje je započelo 2. veljače, a predsjednik UFC-a, Dana White, je izjavio kako će Silva ostati trener unatoč njegovom padu na doping testu. Sad je UFC postupio po molbi AKN-a i Anderson je ostao bez angažmana u UFC-ovom reality showu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI