Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
UFC kaznio Werduma zbog homofobnog ispada | Fight Site

UFC kaznio Werduma zbog homofobnog ispada

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.09.2017 11:08h Autor:

Fabricio Werdum

Fabricio Werdum je borac koji je izvukao deblji kraj iz svog verbalnog okršaja s Tonyem Fergusonom. Bivši teškaški prvak nije pazio na izbor riječi, pa je kažnjen od strane UFC-a zbog homofobnog ponašanja.

Tijekom žestokog prepucavanja, Werdum se Fergusonu više puta obratio riječi “faggot”, što bi u slobodnom prijevodu s engleskog jezika značilo “pe***čino”, na što su mnogi odmah reagirali, posebno zbog toga što Werdumu ovo nije prvi puta da se koristi s takvim izrazima tijekom prepucavanja, pa čak i u prisustvu kamera.

Brazilac je znao kako je pretjerao te se odmah nakon toga ispričao, ali UFC ovog puta ipak nije mogao tolerirati ispad svog popularnog borca te će on ipak morati vratiti svoj dug LGBTQ zajednici. Odnosno, UFC mu je dao naredbu kako se mora iskupiti.

“UFC je razočaran posljednjim izjavama Fabricia Werduma na promotivnom eventu u Los Angelesu. Priroda toga što je rekao nikako ne preslikava UFC-ove poglede i ne možemo to tolerirati, nebitno u kojem je kontekstu to rečeno.

Cijenimo što se Fabricio nakon toga ispričao organizaciji i svima koje je mogao uvrijediti svojim riječima. Ipak, kao sportaši na visokom nivou, uzori mladima te globalni ambasadori MMA sporta, UFC borci su dužni pridržavati se pravila. Budući da ih je Fabricio prekršio, pristao je odraditi društveno koristan rad u LGBTQ zajednici u Las Vegasu, s ciljem da dođe do promjena kojima će izravno utjecati na poboljšanje odnosa u zajednici.”

Nije poznato kada i koliko će Fabricio vremena provesti u Las Vegasu, niti kakva će mu zapravo biti zadaća. No, svakako je sigurno kako će ubuduće sigurno pripaziti što govori u javnosti ili pred upaljenim kamerama.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI