Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
UFC kaznio Jona Jonesa s 25 000 dolara! | Fight Site

UFC kaznio Jona Jonesa s 25 000 dolara!

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.01.2015 23:06h Autor:

Jon Jones

Prvak UFC-ove poluteške kategorije, Jon Jones, je kažnjen s 25 000 dolara od strane UFC-a jer nije prošao doping test zbog konzumiranja kokaina mjesec dana prije borbe s Danielom Cormierom na UFC-u 182.

Pozitivan doping test krši pravila UFC-ove politike ponašanja boraca, zbog kojeg UFC ima pravo kazniti borca kako god oni to odluče. Jones je 4. prosinca pao na testu koji je provela Atletska Komisija Nevade.

"UFC je donio ovu odluku nakon pomnog razmatranja činjenica koje su povezane s ovim događajem i nakon dobivene potvrde od strane Atletske Komisije Nevade da je Jones prošao sve naredne testove prije meča s Danielom Cormierom na eventu UFC 182", priopćeno je iz UFC-a.

Po pravilima Svjetske Doping Agencije, Jones nije kažnjen jer kokain spada u droge koje ne poboljšaju izvedbu te se smiju koristiti van natjecanja. Jonesu je bilo dozvoljeno da se bori s Cormierom te je na kraju slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

Jon Jones je kažnjen s 25 000 dolara jer je naštetio ugledu promocije Ultimate Fighting Championship.

Dodajmo da ova "kazna" neće puno oštetiti prvaka poluteške kategorije koji je za pobjedu nad Cormierom zaradio 500 000 dolara.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI