“UFC je vrijedniji od Manchester Uniteda ili New York Yankeesa!”

UFC 12.11.2011 11:24h Autor:

UFC logo

Prije tri godine magazin Forbes je vrijednost UFC-a procijenio na čak milijardu dolara nazvavši ga “mašina za novce”. Od tada, američka promocija je samo dodatno narasla pokosivši svu konkurenciju, ne samo kada su u pitanju borilački sportovi i njihove organizacije, nego i kada su u pitanju sportovi koje smo uvijek smatrali “main streamom.”

“UFC je trenutačno sigurno jači od boksa i hrvanja, a možda čak i od ova dva sporta zajedno. Iako još uvijek nisu dostigli vrhunac koji su nekoć imali boks i hrvanje”, izjavio je ovih dana Rich Luker, jedan od najjačih ESPN-ovih analitičara.

S njim se dakako slaže Lorenzo Fertitta, vlasnik 40.5 posto američke MMA promocije i 359. najbogatiji Amerikanac prema Forbesovoj listi.

“Prilično sam siguran da smo trenutačno najvrijednija sportska franšiza na svijetu. Vrijedimo više od Manchester Uniteda, više od New York Yankeesa ili Dallas Cowboysa”, izjavio je Ferttita za New York Times dodavši kako će promocija u 2012. organizirati svoje priredbe u Japanu, Macau, Singapuru i Švedskoj.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI