UFC je do sada održao evente u 20 država i ukupno 127 gradova

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.12.2016 17:56h Autor:

UFC

U svoje 23 godine postojanja, UFC je svoje evente održao u ukupno 20 država te je oktogon našao svoje mjesto u čak  127 različitih gradova. Ukupno je do sada održano 384 UFC eventa.

U osam od navedenih 20 država, UFC je debitirao u posljednje dvije i pol godine. Među njima su Novi Zeland, Singapur, Poljska, Južna Koreja, Filipini, Hrvatska i Nizozemska. U nijednu od tih zemalja se od tada nisu vratili, tj. trebali su na Filipine, ali taj je event otkazan, a pravi razlozi za sada još uvijek nisu razjašnjeni. Zato su čak četiri puta bili u Meksiku unutar tog vremena i Americi susjedno tržište im je trenutno vrlo bitno, što se može zaključiti i po angažmanu boraca te latino Ultimate Fighteru.

Samo jednom je oktogon bio u Portoriku i to još davne 1996. godine, a dva puta su u najboljim borbama svijeta uživali u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Po tri puta je UFC posjetio Irsku, od toga dva puta u McGregor eri te Kinu, no pokušaji iz 2012. i 2014. godine nisu uspjeli kvalitetno plasirati MMA na najveće sportsko tržište svijeta. Od 2012. do 2015. je svake godine održan po jedan event i Švedskoj, no 2016. nije bilo posjeta toj skandinavskoj državi.

Među redovne UFC stanice mogla bi pripadati Njemačka, gdje je održalo pet evenata,  a osam puta su u UFC-u uživali fanovi u Japanu, od toga četiri puta u legendarnoj Saitami. Australija je prošli vikend deseti puta ugostila promociju, a veliku četvorku otvara Velika Britanija s 19 evenata u sedam različitih gradova. Kanada će idući tjedan 22. puta biti domaćin eventu, a Toronto je jedan od devet gradova koji su imali tu čast.

Naravno, drugo mjesto pripada Brazilu sa 27 evenata u 12 različitih gradova, dok je SAD domovina promocija. Tamo je do sada održano 266 evenata, odnosno 69.2% svih UFC manifestacija. Idućeg vikena će Albany u saveznoj državi New York postati ukupno 73. grad domaćin UFC eventa. Čak 106 evenata otpada na Las Vegas, gdje su borci nastupali u deset različitih dvorana.

No, čini se kako bi broj država u idućim godinama mogao porasti samo za jednu, ukoliko UFC uspije plasirati se na rusko tržište. Za ostatak trenutno novi vlasnici vjerojatno nisu zainteresirani.

PODIJELI
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI