UFC je bio u pravu kada Correi nisu dali da nastupi: Brazilka mora na operaciju oka!

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.08.2018 11:21h Autor:

Bethe Correia/Instagram

Elitna svjetska MMA promocija, Ultimate Fighting Championship, je ipak čini se bila u pravu kada su odlučili povući svoju bivšu izazivačicu Bethe Correiu iz meča protiv Irene Aldane na UFC-227. Tada je nastao pravi mali skandal jer su liječnici UFC-ove medicinske službe samo dva dana prije meča zaključili da oko Correie nije u dobrom stanju i da mu je potrebno liječenje.

Brazilka je tada negodovala, javno je prozivala UFC i tvrdila da je potpuno zdrava. Pozivala se na nalaze svojih liječnika koji su joj napisali sve moguće dozvole i potvrde. Sada, nekoliko tjedana kasnije, ipak mora na operaciju oka kako bi prema vlastitim riječima – “riješila manji problem…”

Informacija je do javnosti stigla jer je UFC tražio zamjenu za Ketlen Vieiru koja je trebala nastupiti na FN priredbi u Sao Paulu 22. rujna, ali se ozlijedila i morala otkazati meč protiv Tonye Evinger. No, Correia, kojoj su se okrenuli, nije bila opcija upravo radi odlaska na operaciju.

“Dobila sam ponudu od UFC-a, ali imam operaciju oka koja je zakazana za sljedeći tjedan. Tada ću riješiti jedan manji problem s okom kako ne bih ponovno imala probleme s doktorima uoči sljedećeg nastupa”, izajvila je Correia.

Njezini zdravstveni problemi su krenuli u meču s Holly Holm u kojem je primila “high kick”, a oko je pretrpilo ozbiljnu ozljedu. Ova operacija će joj biti već treća u nizu, no za sada očito 35-godišnja veteranka ne uspijeva riješiti ozljedu i problem koji joj ugrožava karijeru.

Evinger (19-7) će tako morati pričekati neku drugu opciju i neku drugu protivnicu koju će joj UFC pokušati naći. Bivša prvakinja Invicte je do sada odradila u UFC-u tek jedan jedini meč. Odmah u debiju je išla na Cris Cyborg u meču za pojas UFC prvakinje u perolakoj kategoriji. Prije tog meča Evinger je bila čak šest godina neporažena u službenim nastupima.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI