Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
UFC izazivač Bagautinov suspendiran na dvije godine zbog dopinga od strane Svjetske Sambo Federacije! | Fight Site

UFC izazivač Bagautinov suspendiran na dvije godine zbog dopinga od strane Svjetske Sambo Federacije!

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.05.2014 10:13h Autor:

Ali Bagautinov

Nadolazeći ruski borac i izazivač u muha kategoriji UFC-a, Ali Bagautinov je navodno suspendiran na dvije godine od Svjetske Sambo Federacije zbog zlouporabe dopinga. Suspenzija se odnosi na Svjetsko prvenstvo održano 2012. u Minsku gdje je Bagautinov nastupio.

Upitan o navodnoj suspenziji, predsjednik UFC-a Dana White je jučer odbio dati komentar na tu temu. No, ako samo malo prokopate po ruskim medijima možete doznati da je Bagautinov "pao na" Methylhexaneamineu. Radi se o dosta često zlorabljenoj supstanci koja sportašu trenutačno pomaže i zna se naći u sprejevima za nos.

U rješenju Svjetske Sambo Federacije o suspenziji se može pročitati da ona traje od 9.11. 2012. do 8.11. 2014. te da je Bagautinov pao nakon doping testa na Prvenstvu u Minsku. Bagautinovu su oduzete sve medalje, ali i financijska pomoć koja pripada vrhunskim majstorima Samba, a osigurava je Svjetska Sambo Federacija.

Ono što čudi jest tajming u kojem je ova vijest izašla u javnost. Od stupanja na snagu ove odluke je prošlo godinu i pol dana pa je vrlo vjerojatno da se radi o "prošlogodišnjoj vijesti" koja je tek sada puštena zbog meča za titulu koji Bagautinova čeka na UFC-u 174. Problem bi ipak mogla biti činjenica da je "Metylhexanemine" na listi zabranjenih supstanci Svjetske Anti-dopinške Agencije koju priznaje i Atletska Komisija u Britanskoj Kolumbiji gdje Bagautinov ima sljedeći nastup protiv prvaka Demetriousa Johnsona. Pitanje je hoće li Komisija išta poduzeti po ovom pitanju, no oprez Dane Whitea dosta govori i sam za sebe.

Narednih dana se može očekivati daljnja "estradizacija" ovog starog slučaja s obzirom da se 15.6. i dvoboj protiv Johnsona vrlo brzo približava.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI