"UFC ima veliki priliku potpisati ugovor s Fedorom, niti Reebok nije problem"

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.07.2015 11:28h Autor:

Ilustracija

Najtraženija osoba u MMA svijetu je ovih dana ruski menadžer i vlasnik M-1 promocije Vadim Finkelchtein. Novinari znajući da će teško doći do samog Fedora, zivkaju "Vadummyja" da im otkrije gdje će se slavni Rus vratiti. U posljednjem intervjuu za "Submission radio" smo tako saznali da Finkelchtein više nije Fedorov menadžer, nego samo prijatelj, ali i da Pride legenda više nije povezana s M-1 promocijom pa koprodukcija priredbi nije više uvjet njegova nastupa.

Upravo je taj dio bio ključna prepreka kada su prvi put Dana White i Vadim Finkelchtein pokušavali dogovoriti prelazak Fedora u elitnu promociju. Rusi su, baš kao i sa Strikeforceom, htjeli sudjelovati u koprodukciji svake UFC-ove priredbe gdje bi Fedor nastupio. To je UFC kategorički odbio pa su pregovori propali. Dana White je nakon toga vrijeđao i Fedora i Finkelchteina nazivajući ga "Vadummy". Menadžer se danas toga sjeća sa simpatijom…

"Da, Dana je svašta pričao o Fedoru, svašta je pričao o meni. I pričao je loše stvari. No, Fedor shvaća da je to sve bio samo PR. On nije u lošim odnosima s UFC-om i Whiteom i ne osjeća ništa loše prema njemu", poručio je Finkelchtein i dodao:

"Smatram da UFC ima veliku priliku potpisati ugovor s Fedorom. Sve ovisi o tome kakvu će ponudu dati. Ako White ne misli opet samo pričati, nego i nešto napraviti oko ove stvari te dati dobru ponudu Fedoru, tada postoji velika šansa da će se to i realizirati."

Ovo je svakako jako dobra vijest za MMA fanove koji uglavnom Emelianenka žele vidjeti u UFC-u. Bellator je unatoč sjajnom poslu koji radi Scott Coker i dalje druga liga u odnosu na elitni UFC. Potencijalni problem oko potpisa Fedora za UFC bi mogao biti i ugovor elitne promocije s Reebokom koji je od 1. srpnja stupio na snagu. No, Finkelchtein smatra da se to može lako riješiti…

"Nisam siguran, ali vjerujem da to nije neki veliki problem jer je Reebok sigurno zainteresiran za potpis ugovora s Fedorom, kao što je htio ugovor s UFC-om. Ako postoji volja, vjerujem da će se lako pronaći rješenje", zaključio je vlasnik M-1 Globala.

Za sada se oko pitanje Fedora Emelianenka i njegovog povrataka u aktivni sport nisu očitovali niti Dana White, ali niti sam borac. On još uvijek šuti i riječi prepušta svom prijatelju i bivšem menadžeru.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI