UFC ima rezervni plan i rezervnog čovjeka ukoliko se Woodley ili Till ozlijede!

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.08.2018 11:04h Autor:

Kamaru Usman

Elitna svjetska MMA promocija nastavlja s praksom rezervnih boraca u slučaju otkaza neke od zvijezda koje predvode određeni event.

Nedavno smo vidjeli kako je Alexander Volkov čekao svoju priliku ukoliko netko od šampionskog dvojca Miočić-Cormier mora odustati od nastupa na UFC-u 226. To se nasreću nije dogodilo, no UFC je shvatio da mu je takvo osiguranje itekako potrebno u ovim prilično teškim i nezavidnim danima za kompaniju. Naime, gotovo ne prođe niti jedan event, da popis borbi nije osakaćen otkazom radi ozljeda ili padom na službenoj vagi. A niti padovi na doping testovima nisu rijetkost…

Recentno je i Thiago Santos čekao svoju šansu u slučaju da ili Israel Adesanya ili Brad Tavares moraju odustati od nastupa na TUF 27 Finalu.

Uoči UFC-a 228, koji predvode Tyron Woodley i Darren Till mečem za titulu UFC prvaka u velter kategoriji, Dana White i ostatak vodstva elitne promocije su ponovno odlučili posegnuti za čovjekom u sjeni. Nekime tko će trenirati i čekati eventualni otkaz glavnih aktera.

To će ovaj put biti “Nigerijska noćna mora” – Kamaru Usman.

Vijest je javnosti otkrio sam UFC-ov borac u poruci na Twitteru.

“Duboko u mojoj duši vjerujem da ću 8. rujna postati novi prvak svijeta u velter kategoriji!!!”, napisao je Usman u svom “tvitu”.

Na njegovu poruku se osvrnu poznati ESPN-ov novinar Bett Okamoto, koji je dodao još neke nepoznate informacije…

“Prema riječima njegovog menadžmenta, Usman će morati predati valjani liječnički pregled, a morat će se i vagati tijekom tjedna borbe. Sve samo u slučaju da se nešto dogodi meču Woodley vs. Till na UFC-u 228 u Dallasu”, stoji u Okamotovoj poruci.

Ovo svakako nije dobra vijest za privremenog prvaka Colbyja Covingtona, koji je očito potpuno gurnut na stranu. Nakon što je na UFC-u 225 osvojio pojas prvaka protiv Rafaela Dos Anjosa, Covingtonu je trebalo nešto vremena za oporavak od operacije nosa. No, UFC nije imao razumijevanja za njegovu pauzu. Till je dobio priliku osvojiti pravi pojas, a Covington će ostati bez onog privremenog.

Može se čak dogoditi da i Kamaru Usman postane UFC prvak, a Covington to mora gledati na televiziji…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI