Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
UFC Fight Night 118 donio novu zvijezdu: Darren Till u prvoj rundi nokautirao neprepoznatljivog Cerronea! | Fight Site

UFC Fight Night 118 donio novu zvijezdu: Darren Till u prvoj rundi nokautirao neprepoznatljivog Cerronea!

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.10.2017 23:14h Autor:

Till vs. Cerrone

Darren Till nova je UFC-ova zvijezda velter kategorije. Britanac je odradio briljantnu borbu te je u prvoj rundi nokautirao Donalda Cerronea, koji je odradio možda i svoju najlošiju borbu u karijeri. Karolina Kowalkiewicz nije impresionirala, ali je savladala Jodie Esquibel, no zato je impresionirao Jan Blachowicz u svom najboljem UFC nastupu. Glavni program pobjedom je otvorio neporaženi Poljak Oskar Piechota.

Mladi i neporaženi Darren Till u borbu je ušao bez ikakvog respekta prema svom popularnom i poznatom protivniku, a očita je bila njegova prednost u veličini. Till je svakako borac koji skida nevjerojatno puno kilograma i nevjerojatno je vidjeti toliko velikog velteraša. Napadao je od samog početka borbe, dok je Cerrone većinom izbjegavao akciju te pokušao kontrirati ili poremetiti Tillovu ravnotežu low kickovima. Britanac je složio odličnu taktiku konstantnog pritiska i vidjelo se kako Cerrone nije očekivao tako nešto te je vremenom izgledao sve nesigurnije. Na taj način je i došao kraj borbe. Taman na početku posljednje minute prve runde, Till pogađa direkt kojim vidno uzdrmava Cerronea, a onda je krenula nevjerojatna agresija i kanonada Tilla koji Cerronea baca na pod, a novom serijom udaraca borbu i završava. Impresivan nastup Tilla, koji niti u jednom trenutku borbe nije bio ugrožen te koji je na ovakav način eliminirao legendu, Donalda Cerronea koji je u najtežem periodu karijere, budući da mu je ovo treći poraz u nizu.

Karolina Kowalkiewicz dobila je doslovno poklon borbu, budući da je za protivnicu imala debitanticu Jodie Esquibel i malo je reći da nije impresionirala, unatoč tome što je došla do pobjede. Treća borkinja svijeta bi ovakvu protivnicu morala savladati ili čistom dominacijom ili prekidom, a Karolina je zapravo svaku rundu napravila dovoljno da ju osigura na sudačkim karticama, no nije tu bilo apsolutno ništa što bi impresioniralo ili što bi je dovelo bliže novom napadu na titulu. Jednostavno je koristila svoju prednost u dužini ekstremiteta. Uspješno je pogađala s distance te također uspješno branila pokušaje približavanja ili pokušaje rušenja te je na taj način osigurala pobjedu. Svakako je UFC postigao svoj cilj koji je vjerojatno bio pobjeda poljske zvijezde pred njenom publikom, no ova borba ne bi trebala značiti gotovo ništa za Karolininu karijeru.

Svoj najbolji UFC nastup odradio je Jan Blachowicz, koji je prije ove borbe bio u opasnosti što se tiče ostanka u UFC-u, no pod takvim pritiskom je jednostavno briljirao. Protiv sebe je imao Devina Clarka, borca u nizu od dvije pobjede i ni u kom slučaju lakog protivnika. Clark je čak dobro izgledao prvu rundu, gdje je iz kontre nekoliko puta uzdrmao Blachowicza koji je bio pomalo rezerviran i tek u drugoj polovici runde se kvalitetno opustio. To mu je pomoglo da još kvalitetnije uđe u drugu rundu gdje od početka počinje kontrolirati situaciju i već u prvoj minuti je uzdrmao Clarka snažnim udarcem. Kako je vrijeme prolazio, Jan je bio sve agresivniji, a nije izbjegavao niti klinč. Upravo u jednoj takvoj situaciji je dočekao veliku grešku Clarka, koji mu je okrenuo leđa u pokušaju izlaska, a Blachowicz to koristi za hvatanje vrata te gušenja koja je Clarka prisililo na tapkanje.

Uvodni program otvoren je nastupom lokalnog borca iz Gdanska, neporaženog Oskara Piechote, koji se borio protiv Jonathana Wilsona. Piechota je dokazao zašto je neporažen i prezentirao se kao kompletan borac koji je u ovom meču puno toga ponudio. U prvoj rundi to je bilo gušenje, za završiti koje nije imao dovoljno vremena budući da je runda bila pri kraju, u drugoj rundi je protivnika poslao u knockdown, no doslovno u posljednjoj sekundi, dok je u trećoj rundi još jednom radio na gušenju, pa nakon toga i na poluzi na ruci, no Wilson je sve izdržao. Ipak, pobjeda Piechote bila je čistom i jednoglasnom sudačkom odlukom te je ovaj borac potvrdio kako ima što ponuditi u oktogonu. U pitanju je kompletan borac s velikim prostorom za napredak.

Glavna zvijezda uvodnog programa bio je Marcin Held, poljski borac koji je uspio ostati dio UFC-a unatoč tome što je poražen u prva tri nastupa u promociji. Ovim nastupom je potvrdio kako je ta četvrta prilika zaslužena, budući da je prikazao impresivan te vrlo zabavan i gledljiv grappling, koji mu je donio čistu pobjedom jednoglasnom sudačkom odlukom protiv Nasrata Haqparasta. Tako uspješan nije bio njegov sunarodnjak i bivši protivnik Filipa Pejića, Damian Stasiak, koji je poražen od Briana Kellehera, kao niti preostali poljski borac s uvodnog programa, Salim Touahri, koji je kao zamjena uskočio protiv Warlleya Alvesa i nije uspio parirati snažnom Brazilcu.

Andre Fili je uvjerljivom predstavom kroz tri runde savladao Artema Lobova, čiji je profesionalni skor sada ponovno u minusu (13-14), a usput je uspio razbjesniti Conora McGregora, koji se nalazio u prvim redovima. Debitant Ramazan Emeev bio je bolji od Sama Alveya, koji je borbu prihvatio prije samo desetak dana, a uspješna je bila i Aspen Ladd, također debitantica. Izuzetno talentirana 22-godišnjakinja je prvu rundu proživjela pravo stand up školovanje od strane Line Lansberg, da bi u drugoj rundi došla do rušenja i potpune dominacije, koja je rezultirala udarcima i prekidom. Cijeli program otvorio je Josh Emmett pobjedom nad Felipeom Arantesom, a članu Teama Alpha Male je to bila prva borba u perolakoj kategoriji.

UFC Fight Night 118 – Rezultati

Darren Till def. Donald Cerrone – TKO (R1, 4:20)
Karolina Kowalkiewicz def. Jodie Esquibel – jednoglasna sudačka odluka
Jan Blachowicz def. Devin Clark – SUB (R2, 3:02)
Oskar Piechota def. Jonathan Wilson – jednoglasna sudačka odluka

Marcin Held def. Nasrat Haqparast – jednoglasna sudačka odluka
Brian Kelleher def. Damian Stasiak – TKO (R3 3:34)
Ramazan Emeev def. Sam Alvey – jednoglasna sudačka odluka
Andre Fili def. Artem Lobov – jednoglasna sudačka odluka
Warlley Alves def. Salim Touahri – jednoglasna sudačka odluka
Aspen Ladd def. Lina Länsberg – TKO (R2 2:33)
Josh Emmett def. Felipe Arantes – jednoglasna sudačka odluka

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI