Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
UFC i ONE FC u velikom poslu, Ben Askren i Mighty Mouse mijenjaju poslodavce | Fight Site

UFC i ONE FC u velikom poslu, Ben Askren i Mighty Mouse mijenjaju poslodavce

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.10.2018 10:12h Autor:

Ben Askren i Demetrious Johnson

Na prvu nevjerojatna, a kasnije vrlo realna informacija jučer se pojavila u svijetu slobodne borbe. Naime, UFC i ONE FC u pregovorima su oko zamjene boraca, kojom bi Ben Askren postao član američke, a Demetrious Johnson singapurske promocije.

Zamjena sportaša, odnosno “trade”, inače je način angažiranja sportaša u američkom profesionalnom klupskom sportu. U istome nema kupovanja, na kakvo smo navikli u europskom sportu te je to jedini način i potpuno je ustaljen u svim klupskim sportovima u SAD-u. No, što se tiče borilačkih sportova, tako nešto se između dvije promocije još uvijek nije odradilo na visokoj razini. Sve do sada.

Naime, više relevantnih izvora iznijelo je informaciju kako su UFC i singapurski ONE FC u pregovorima upravo oko jednog ovakvog posla. Sve to s ciljem da Ben Askren napokon postane dio najjače svjetske MMA promocije, što se posljednjih dana podosta glasno i govori o tome, odnosno o podatku kako je “Funky” vrlo blizu oktogona. Sada su se saznale neke dodatne informacije kako se to misli ostvariti.

Iako se umirovio prije otprilike godinu dana, Askren i dalje ima važeći ugovor s ONE FC promocijom i ni u kom slučaju ne može nastupiti za ikoga drugoga bez dozvole Singapuraca ili raskida ugovora. ONE FC je ipak zainteresiran pustiti svoju najveću zvijezdu u UFC, no u tom postupku će vjerojatno i profitirati. Prema informacijama nekoliko elitnih svjetskih MMA novinara, pregovori su blizu svog završetka, a prema njima bi Demetrious Johnson trebao krenuti put ONE FC-a. Bivši prvak UFC-ove muha kategorije i donedavno svjetski broj 1 pound4pound ljestvice već dugo je borac s kojim UFC ne zna što učiniti, a ONE FC bi mu sigurno ponudio neke nove izazove.

Ozbiljnost ove informacije nam zapravo otkriva činjenica da su se o njoj raspisali i borci, od kojih neki podržavaju, a neki ne, ovakav način odrađivanja posla. U svakom slučaju, UFC želi neporaženog Askrena napokon vidjeti u svojim redovima. Što se tiče, Mighty Mousea, nema sumnje kako će u ONE FC promociji vjerojatno biti više cijenjen nego u Americi, a možda mu i konkurencija bude kvalitetnija, posebno ako znamo da najbolji borci nižeg rasta dolazi upravo iz tih dijelova svijeta.

Biti će zanimljivo popratiti ovo do kraja te vidjeti hoće li se uistinu ostvariti prvi veliki “MMA trade”.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI