UFC i Nate Diaz blizu dogovora, poznat datum kada bi se trebao vratiti u kavez

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.05.2018 10:51h Autor:

Nate Diaz

UFC i Nate Diaz ovih dana ozbiljno pregovaraju o njegovom povratku borbama. Prema vijestima koje dolaze iz bolje upućenih medija, uvjeti njegovog povratka gotovo su dogovoreni, a UFC mu je ponudio i datum koji je ovaj prihvatio.

Nate Diaz (19-11, 14-9 UFC) je posljednji put u oktogon ušao na UFC 202 eventu, koji se održao u kolovozu 2016. godine. Bio je to revanš protiv Conora McGregora, kojeg je izgubio sudačkom odlukom nakon pet rundi. 33-godišnji Diaz u međuvremenu je većinom uživao u novcu koji je tom prilikom zaradio i koji je neusporedivo veći od svega što je uspio steći prije prve borbe protiv Irca. Ipak, cijelo to vrijeme postojao je neki znak želje za novom borbom, no uz financijske uvjete koji će ga tom prilikom zadovoljiti.

Ipak, sve do sada nije bilo nikakvih ozbiljnih pregovora niti su strane sjele za stol i pokušale nešto dogovoriti. Sada je došlo i do toga te se čini kako je upravo Diaz inicirao tako nešto. Najnovija njegova izjava aludira na to da mu više nije bitno ime protivnika (jedno vrijeme ga je zanimala samo treća borba protiv McGregora), nego da samo traži svotu novca koja će ga zadovoljiti. Je li došlo do nedostatka novca ili je jednostavno tu želja za borbom, ne možemo znati, no svakako je sjajno vidjeti kako se neke stvari pomiču u pozitivnom smjeru po tom pitanju.

Diazu je ponuđen nastup na UFC 227 eventu, koji se 4. kolovoza održava u Los Angelesu te je poznato kako je on taj datum prihvatio. Nastavak pregovora donosi imena protivnika te već spomenute uvjete koji bi ga trebali zadovoljiti. Kako neki novinari saznaju, ponuđeno mu je nekoliko imena, od kojih je za barem jednog ozbiljno zagrijan, no ništa detaljno se još ne zna niti postoje šanse da tako što izađe u javnost prije nego bude službeno.

Nate je kroz godine, zajedno sa svojim bratom Nickom oko čijeg se povratka također špekulira, stekao veliku bazu vjernih fanova, koji ih nisu napustiti niti u ovom razdoblju borilačke neaktivnosti. Upravo zbog takvih, ali i zbog MMA fanova koji ne mogu ne uživati u njihovim borbama, bilo da su njihovi navijači ili ne, njegova nova borba svakako bi značila puno za sam sport. Na UFC-u je da pronađe ono što će zadovoljiti borca koji je dio promocije od 2007. godine. Jednom se borio za titulu prvaka lake kategorije, a s 15 osvojenih bonusa dijeli prvo mjesto u povijesti promocije po tom postignuću. Jednak broj osvojio je i Joe Lauzon.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI