UFC FN 69: Jedrzejczyk maestralno obranila pojas, Siver poražen od Kawajire

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.06.2015 01:46h Autor:

Joanna Jedrzejczyk

U Berlinu je održan UFC Fight Night 69. Joanna Jedrzejczyk je u naslovnoj borbi eventa uspješno obranila svoju titulu slamka prvakinje protiv hrabre i izdržljive Jessice Penne. Prvakinja je na izazivačicu sasula sve što je imala u svom arsenalu, a Jessica je to sve junački podnijela. Dennis Siver je bio neprepoznatljiv u svom nastupu. Japanac Kawajiri je hrvanjem i velikom srčanošću došao do nove pobjede u oktogonu.

Mečevi su bili vrlo zanimljivi, a borci su dali sve od sebe kako bi iz oktogona izišli visoko podignute glave.

Prvakinja Joanna Jedrzejczyk je opušteno kontrolirala centar oktogona. Svoju šansu za pobjedu je tražila na nogama, koristeći savršeno izvedene muay thai tehnike. Prvakinja je nabila svoj ritam, Jessica je većinu meča provela uz kavez braneći se od razornih udaraca. Joanna je laktom raskrvarila Jessicin nos. Iako je trpjela teške udarce, Penne se nije predavala. Sudac Marc Goddard je sredinom treće runde zaustavio meč poštedjevši Jessicu daljnjeg mučenja.

Dennis Siver i Tatsuya Kawajiri su meč počeli pokazujući nekoliko atraktivnih udaraca. Japanac je u prvoj rundi četiri puta išao na "single leg take down" te je uspio Dennisa srušiti tek iz četvrtog puta. Ta praksa se nastavila tijekom sve tri runde. Japanac je konstantno išao na single leg rušenje, koje mu je nekoliko puta i uspjelo. Siver se većinu vremena uspješno branio od GNP-a te je u nekoliko navrata išao na giljotinu, ali je Tatsuya sve to neutralizirao. Treća runda je protekla u potpunoj dominaciji Kawajire. U parteru je bio u dominantnoj poziciji, vrijedno skupljajući bodove za pobjedu jednoglasnom sudačkom pobjedom.

Peter Sobotta je u meču protiv Stevea Kennedyja u prvoj rundi izveo ono što najbolje radi. Brzo je srušio Australca, uhvatio leđa i ugušio ga RNC-om. To je bio šesti RNC u šest posljednjih pobjeda i šesti RNC za redom u prvoj rundi.

Lukasz Sajewski je agresivno započeo svoj UFC debi, dok je Hein smireno radio i čekao svoju priliku. Borci su većinu meča proveli na centru oktogona pojedinačnim udarcima skupljajući bodove. Poljak je u trećoj rundi više kontrolirao centar oktogona, ali Nick je bio taj koji je cijelo vrijeme udarao iz kontre. Suci su jednoglasno Heina proglasili pobjednikom.

Makwan Amirkhan ovaj put nije uspio ponovno nokautirati protivnika nakon samo 8 sekundi, ali je još jednom pokazao o kakvom se potencijalu radi. Odmah je srušio Meksikanca Maisa Fullena na pod, uhvatio mu leđa i minutu pokušavao zavući ruku pod Fullenovu bradu kako bi zaključao RNC, što mu je ubrzo i "pošlo za rukom", nakon čega je Masia ubrzo tapkao.

Alan Patrick je bacio nekoliko atraktivnih udaraca kako bi pokazao Taisumovu koga ima za protivnika, ali je odmah nakon toga išao na rušenje protivnika. To je ponavljao cijelo vrijeme, iako se Mairbek uspješno branio od rušenja. Patrick je opet krenuo srušiti protivnika, Taisumov se izmaknuo i dohvatio Brazilca highkickom, a zatim ga ošamućenog dovršio na parteru nanijevši Alanu prvi poraz u karijeri.

Dvoboj dvojice Alana, Alana Arnolda, 21-godišnjaka koji je u Berlinu debitirao za elitnu promociju, i Alana Omera, 26-godišnjeg Iračana, je bio uspješan za mlađeg Alana. Omer je bio za nijansu bolji od mladog Engleza koji je bez odrađenih priprema uskočio u meč. Meč je bio dinamičan, a Arnold je pokazao o kakvom potencijalu se radi kad je nakon minute od početka treće runde izvukao giljotinu kakve se ne bi posramili ni BJJ nositelji crnih pojaseva.

Noad Lahat, nositelj crnog BJJ pojasa, je odmah rušio Niklasa Backstroma. Šveđanin je pokazao iznimnu tehniku na parteru. U prvoj rundi je pokušao izvući omoplatu i armbar, ali se Izraelac odlično obranio. Niklas je u drugu rundu krenuo tražeći klinč, na što je Lahat odgovorio s kratkim udarcima i koljenom koje je napravilo posjekotinu na Backstromovom čelu. Lahat je u posljednjoj rundi bio aktivniji te je slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

Antonio dos Santos i Scott Askham su odradili kratku, ali veoma uzbudljivu borbu. Askham je odmah krenuo na protivnika, koji ga je ubrzo stisnuo uz ogradu kaveza. Englez je bio precizniji u izmjenama te je s desnim krošeom omamio Brazilca, uputio još nekoliko udaraca koji su odsjeli u Antoniovom bloku. Scott je tad iz klinča koljenom pogodio dos Santosa u glavu, uputio nekoliko udaraca na parteru i to je bio kraj borbe.

Piotr Hallamann i Magomed Mustafaev su pružili odličan nastup. Borci se nisu štedjeli, tempo je bio visok, a borba se odvijala i na nogama i na parteru. Magomed je u drugoj rundi laktom razbio Piotrevu arkadu i liječnik je zbog te posjekotine prekinuo meč.

Taylor Lapilus i Yuta Sasaki su otvorili uvodni dio Fight Nighta 69. Japanac se konstantno kretao u krug, otežavajući protivniku da što bolje primjeni udaračke tehnike. Dio prve runde su proveli hrvajući se uz ogradu kaveza. Lapilus je nakon minutu i pol druge runde uspio pogoditi Sasakija s dva snažna lijeva direkta, od kojih je Yuta pao na pod, a Taylor je zatim posao dovršio GNP-om.

UFC Fight Night 69 

Joanna Jedrzejczyk def. Jessica Penne via TKO (punches) at 4:22 of R3
Tatsuya Kawajiri def. Dennis Siver via unanimous decision (29-28, 29-28, 29-28)
Peter Sobotta def. Steve Kennedy via submission (rear-naked choke) at 2:57 of R1
Nick Hein def. Lukasz Sajewski via unanimous decision (30-27, 30-27, 30-27)

Makwan Amirkhani def. Masio Fullen via submission (rear-naked choke) at 1:41 of R1
Mairbek Taisumov def. Alan Patrick via TKO (head kick and punches) at 1:30 of R2
Arnold Allen def. Alan Omer via submission (guillotine choke) at 1:41 of R3
Noad Lahat def. Niklas Backstrom via majority decision (28-28, 29-28, 29-28)
Scott Askham def. Antonio dos Santos via TKO (strikes) at 2:52 of R1
Magomed Mustafaev def. Piotr Hallman via TKO (doctor's stoppage) at 3:24 of R2
Taylor Lapilus def. Ulka Sasaki via TKO (punches) at 1:26 of R2

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI