UFC će svih 500 boraca testirati nekoliko puta godišnje!

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.10.2014 10:27h Autor:

Lorenzo Fertitta

Korištenje nedozvoljenih sredstava jedan je od najvećih problema bilo kojeg sporta pa tako i MMA. No, u najjačoj svjetskoj promociji već su ranije najavili da kreću u borbu protiv dopinga, a tim se povodom oglasio i vlasnik Zuffa-e Lorenzo Fertitta.

Posljednji u nizu boraca koji je pao na doping testu je Cung Le koji je imao višak hormona rasta nakon obavljene doping kontrole i meča s Michaelom Bispingom. Prvo je suspendiran na 9, a naknadno na 12 mjeseci. U UFC-u su već prije najavili da će tijekom cijele godine vršiti nenajavljene kontrole i da će borci u svakom trenutku morati biti spremni suočiti se s tom činjenicom.

"Korištenje nedozvoljenih sredstava postat će manji problem jer smo pooštrili mjere testiranja. Takvi se sportaši više nemaju gdje sakriti. Prvi korak je suradnja s različitim sportskim komisijama kako bi bili sigurni da je svaki borac na svakoj pojedinoj priredbi testiran. Prije je kontrola bila nasumična. Bili bi testirani borci u glavnoj borbi i možda još par boraca. Rekli smo, znate što, mi ćemo platiti – testirat ćemo sve koji se nalaze na popisu borbi.“, izjavio je Fertitta.

"Naš sljedeći korak je nasumično testiranje svih 500 boraca nekoliko puta tijekom godine. Radimo na tome i imamo sveobuhvatan plan. I znate što? Na kraju dana, ako varate uhvatit ćemo vas. Bit će suspendirani i kažnjeni. Vrlo ozbiljno shvaćamo problem jer ljudi koji nas prate žele da očistimo sport, a mislim i da sportaši žele da sport bude čist. Čisti sportaši žele da sport bude čist.“

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI