UFC drastično mijenja politiku: Marihuana se ubuduće neće kažnjavati?!

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.03.2013 13:00h Autor:

Nick Diaz

Potpredsjednik UFC-a za regulativne poslove, Marc Ratner, je u petak odradio sastanak s predstavnicima Atletske Komisije Nevade. Tema je bila vrlo zanimljiva i aktualna – (zlo)uporaba marihuane kod MMA boraca.

S obzirom na sve češće suspenzije boraca kojima je uzrok upravo konzumiranje marihuane, ali i činjenicu da THC niti najmanje ne povećava njihove performanse, radi se o pitanju koje se nameće kao sve bitnije i kontroverznije. Marc Ratner smatra kako bi se marihuana trebala izbaciti s liste zabranjenih supstanci…

"Društvo se mijenja, a danas živimo u vremenima koja su različita od onih kada sam i ja bio dio Komisije", tvrdi Ratner i dodaje:

"Mnoge države su već legalizirale uporabu marihuane pa je problem to što borci u nekim drugim državama padaju na testu iako je u njihovim državama 'trava' dopuštena. Smatram da je ovo nešto o čemu se mora razgovarati. U ovom trenutku vjerujem da marihuana definitivno nije doping i ne smije se tretirati na taj način. Jednostavno takva regulativa više nema nikakvog smisla i nešto se mora promijeniti."

Posljednji borci koji su se "opekli" zbog pušenja trave su Nick Diaz, Alex Caceres i Matt Riddle. Suspendirani su iako su imali dozvole za korištenje marihuane u medicinske svrhe.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI