Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
UFC donio veliku promjenu u svojoj anti-doping politici | Fight Site

UFC donio veliku promjenu u svojoj anti-doping politici

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.10.2018 10:27h Autor:

USADA

UFC je donio velike i bitne promjene kada govorimo o borbi protiv dopinga, odnosno njihovom anti-doping programu kojeg provodi USADA. Prema ESPN-u, koji je članak objavio u petak, UFC više neće obavještavati javnosti o tome da je neki borac pao na USADA-inom testu. Informacija će postati javno poznata tek kada USADA završi svoju istragu i donese konačan zaključak, kao i potencijalne sakncije.

Do sada je UFC obavještavao  javnost čim bi dobili informaciju od USADA-e da neki borac nije uspio proći testiranje, što je u nekim slučajevima bilo nespretno jer bi se kasnije uspostavilo da je bio nevin.

“Ako sportaš padne na doping testu, nećemo mu dati da se bori dok njegov slučaj nije riješen. Ali ono što možemo napraviti jest dati sportašu priliku da se obrani u procesu bez da javnost brza sa svojim osudama i zaključcima”, izjavo je jedan od čelnika UFC-a za ova pitanja Hunter Campbell za ESPN te dodaje:

“Ovakva dosadašnja praksa je dovodila do osuđivanja javnosti prije nego što ljudi uopće saznaju sve činjenice.”

UFC se za ovakav potez odlučio i radi pritisaka sve većeg broja nezadovoljnih boraca. Posljednji koji je izrazio javno negodovanje je bio bivši prvak u teškoj kategoriji Junior Dos Santos. On je smatrao kako ga je javnost osudila bez ikakvih dokaza, a sama informacija da je pao na doping testu mu je djelomično uništila imidž. Na koncu se pokazalo da je bio žrtva kontaminacije suplemenata pa je dobio tek manju kaznu za nemar.

“Ono što su nama borci pokušali dati do znanja jest da bi cijenili priliku da se mogu opravdati pred tijelima USADA-e prije nego što javnost sazna. Razlog je taj što mnogi slučajevi završe pozitivno i pokaže se da borci suplemente nisu koristili namjerno”, objašnjava Campbell.

No, mnoga pitanja ipak ostaju neodgovorena. Kako će UFC objasniti povlačenje borca s nekog eventa, ako neće otkriti pravu  istinu? Tu su i primjeri dugotrajnih procesa, kao u slučaju Jona Jonesa, koji će bez sumnje izazvati sumnju i špekulacije javnosti.  Hoće li UFC tada reagirati i tada obavještavati javnost? Za sada nemamo odgovore na ova pitanja…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI