UFC “contender” Neil Magny pao na doping testu, tvrdi da će dokazati nevinost!

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.05.2019 09:23h Autor:

Neil Magny

UFC veteran velter kategorije Neil Magny se morao povući iz sunaslovne borbe UFC Fight Night 152 priredbe, koja je na rasporedu sljedećeg vikenda u New Yorku Magny se trebao boriti protiv Vicentea Luquea, no prije tek nekoliko dana je otkriveno da neće nastupiti bez posebnog objašnjenja. Sada je to objašnjenje stiglo. I Magny je, baš kao i mnogi borci u posljednje vrijeme, pao na doping testu.

Amerikanac se obratio i fanovima, ali i javnosti preko svog službenog Instagram profila. Ispričao se Luqueu, ali tvrdi da ništa pogrešno nije napravio.

“Kao što mnogi od vas znate, morao sam se povući iz svog već zakazanog dvoboja protiv Vicentea Luquea u subotu, 18. svibnja. Želim se ispričati prije svega njemu jer je jako teško izgubiti protivnika nekoliko dana prije meča”, započeo je svoje obraćanje Magny, koji je u posljednjem meču, u studenom prošlo godine, poražen od Santiaga Ponzinibbija nokautom na priredbi u Buenos Airesu.

“Tijekom čitave svoje MMA karijere sam bio vrlo transparentan. Ne libim se priznati kada sam učinio nešto pogrešno. U subotu 11. svibnja sam primio e-mail od USDA u kojem tvrde da sam pao na doping testu izvan natjecanja. U meni je pronađen metabolit “Di-Hydroxy-LGD-4033″. Do sada sam u potpunosti surađivao s USADA-om kako bi saznali kako je ova supstanca ušla u moj organizam i bila tamo tijekom uzimanja uzorka 5. svibnja. Uvijek sam zagovarao striktno testiranje na doping u UFC-u, čak do te mjere da sam spreman dati svoje uzorke USDA-i da ih kasnije dodatno istražuje…”, dodao je Magny koji zaključuje da se radi pogrešci i da će dokazati da je nevin.

“Sve što sam do sada činio je bilo u skladu sa standardima USADA-e. Imam vjeru u USADA-u i vjerujem da će se tijekom vremena ova situacija raščistiti te će se dokazati da nisam činio ništa pogrešno. Svim mojim fanovima hvala. Uvjeravam vas da vas nisam razočarao.”

Ovaj UFC veteran je dio elitne promocije još od 2013. godine. Tijekom uspješne karijere u Octagonu pobjeđivao je imena poput Kelvina Gasteluma, Hectora Lombarda, Carlosa Condita ili Ericka Silve. Ukupno u karijeri ima 21 pobjedu i 7 poraza.

 

View this post on Instagram

 

As many of you know, I had to withdraw from my sceduled bout against Vicente Luque on Saturday, May 18th. I want to apologize to him, as I know how difficult it is to lose an opponent days out from a fight. Throughout my MMA career I have been very transparent. I am not afraid to admit when I am in the wrong. On Saturday, May 11, 2019, I recieved an email from USADA stating that I have been flagged due to an “out of competition drug test”. The flag was due to a metabolite of the substance “Di-Hydroxy-LGD-4033”. I have fully cooperated with USADA thus far to determine how this substance was found in the sample I provided them on May 5, 2019. I have always been an advocate for the strict drug testing in the UFC, even to the extent of opting for my collected samples to be used for research purposes by USADA. I know without a doubt that I have done everything according to the standards set by USADA. I have faith in USADA that this situation will resolved in a timely manner and that I will be cleared of any wrong doing. To all of my fans and supporters, thank you. I assure you that I have not let you down.

A post shared by Neil Magny (@neil_magny170) on

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI