UFC će donirati 1 milijun dolara obiteljima žrtava masakra u Las Vegasu

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.10.2017 10:14h Autor:

UFC – Ultimate Fighting Championship

Više od 50 osoba je ubijeno, a više od 500 je ranjeno, kada je pomahnitali muškarac u nedjelju navečer u Las Vegasu automatskim oružjem počeo pucati po ljudima iz svoje hotelske sobe na poznatom lasvegaškom “Stripu”.

Danas se zna da se radilo o Stephenu Paddocku, 64-godišnjaku koji je doslovno posijao strah, smrt i teror iz svoje sobe u poznatom Mandalay Bayju. Paddock je pucao po ljudima koji su pohodili festival country glazbe, koji se održavao u blizini hotela, a prije nego što je policija uspjela ući u njegovu sobu, pomahnitali muškarac je počinio samoubojstvo. Na istom mjestu gdje se održavao country festival, prije otprilike mjesec dana, Floyd Mayweather i Conor McGregor su održali svoje press konferencije povodom “dolaska u Las Vegas”.

Las Vegas je svjetska prijestolnica borilačkog sporta, prijestolnica boksa i prijestolnica MMA-ja. UFC 216, koji je na rasporedu ovog vikenda, se održava upravo u Las Vegasu gdje je i sjedište Ultimate Fighting Championshipa. U Mandalay Bayju su svoju prvu priredbu održali još davne 2001. godine, a do sada su u tom hotelu odradili preko 30 evenata. Stoga je čelnicima UFC-a postavljeno logično pitanje: Hoće li ovaj tragični incident utjecati na održavanje njihove PPV priredbe?

Prema priopćenju UFC-a, sve će se odvijati prema planu. No, UFC je odlučio pomoći obiteljima čiji su bližnji stradali u ovoj tragediji. Prema riječima Dane Whitea, koji je informaciju dao Las Vegas Review Jorunalu, njegova kompanija će uplatiti milijun dolara donacije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI