UFC borcu Yaginu zbog hematoma na mozgu pauza od šest mjeseci!

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.11.2012 10:51h Autor:

Eddie Yagin

Američko-filipinski borac, koji uspješno nastupa u UFC-u, Eddie Yagin, morat će pauzirati najmanje šest mjeseci prije nego što ponovno stupi u oktogon. Naredba je to liječnika nakon što se Yagin prije nekoliko dana javio na hitan prijem lokalne bolnice. Borac se, naime, probudio sa strahovitom boli u glavi te je neprestano povraćao što mu je bio znak da nešto ozbiljno ne valja.

Nakon detaljnog pregleda glave, liječnici su zaključili da se radi o opasnom hematomu na mozgu i Yagin je zadržan na promatranju s mogućnošću operacije.

"Nije postojao nikakav udarac. Nije bio nokautiran, niti ništa slično. Dan ranije je odradio normalan sparing s velikim rukavicama i zaštitom na glavi. Rutina prije skorašnjeg meča", poručeno je iz Yaginovog kampa koji se spremao za okršaj protiv Nijemca Dennisa Sivera na UFC on FOX 5 priredbi koju ćemo pratiti 8. prosinca.

Liječnici su ipak odlučili da operacija nije potrebna, no Yaginu je savjetovano da "odmori" mozak od udaraca na minimalno šest mjeseci. Bolnički račun je podmirio njegov poslodavac, Zuffa, što je standardna rutina za preko 300 UFC-ovih boraca.

Prema vlastitim riječima, Yagin će se vratiti na Havaje te posvetiti obitelji i svom drugom poslu – onom tattoo majstora!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI