UFC blizu prodaje: Stigle ponude koje dosežu do 4.2 milijarde dolara!

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.06.2016 09:38h Autor:

Lorenzo Fertitta, Dana White & Frank Fertitta

Prije nekoliko dana je Ariel Helwani izjavio kako ima informacije da prodaja najpoznatije svjetske MMA promocije napreduje, a prema najnovijim izvještajima ESPN-a, na adresu UFC-a su stigle dvije ponude koje dosežu do 4.2 milijarde dolara.

Nešto preciznije, ponude o kojima se piše kreću se otprilike između 3.9 i 4.2 milijarde dolara, javljaju izvori ESPN-a. Prema ovome možemo zaključiti da se ovdje radi o prodaji cijele kompanije, a ne manjeg dijela kako se ranije pričalo.

Bitka za UFC se prema navodima svela na dvije kompanije. Jedan od ponuđača je tvrtka WME-IMG, a kao njihov investitor se spominje Kraft Groupa u čijem su vlasništvu New England Patriotsi, dok je drugi China Media Capital, tvrtka koju od samog početka glasina mnogi smatraju favoritom ovog nadmetanja.

Važna informacija koja se spominje u svim kontekstima je ta da su obje strane izrazile želju za zadržavanjem Dane Whitea. Predsjetnik UFC-a je sinoć odbio dati izjavu za ESPN.

Podsjetimo, UFC je kupljen za 2 milijuna dolara, a trenutno se nalazi u većinskom vlasništvu milijardera Lorenza i Franka Fertitte, dok White i Flash Entertainment imaju manje udjele.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI