UFC baš ne voli Rania Yahyu! Impresivni grappler ponovno dobio “no name” protivnika

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.01.2019 17:11h Autor:

Rani Yahya

UFC je ugovorio novu borbu za Rania Yahyu, jednog od najboljih i najatraktivnijih grapplera svjetskog MMA-a. Iako je on slavio u sedam od posljednjih osam borbi te su njegove borbe melem za oči MMA fanova, Brazilac je ponovno dobio protivnika izvan rankinga, rijetko kome poznatog Rickya Simona.

34-godišnji Rani Yahya (26-9, 11-3 UFC) borac je čiji nastupi oduševljavaju svakog pravog MMA fana. Ovaj član bantam kategorije u svojim borbama donosi sve što jedan pravi ljubitelj slobodne borbe može samo poželjeti, ali iz nekog razloga ga vodstvo UFC-a, zajedno s matchmakerima, žestoko podcjenjuje. Otkako je u bantam kategoriji, upisao je sedam pobjeda u osam nastupa, od toga pet vrlo atraktivnim “sumbissionima”, a tek nakon prošlog nastupa ušao je u ranking gdje se nalazi na 15. mjestu. Za spomenutih pet prekida niti jednom nije dobio bonus (iako je apsolutno zaslužio), ali ono što najviše boli je matchmaking. Kada je napokon našao svoje mjesto u Top 15, Yahya neće dobiti priliku za napredovati dalje, nego su mu sada namijenili borbu u kojoj tu poziciju mora braniti.

Yahya će ponovno protiv sebe imati “no name” borca, odnosno borca nepoznatog svima osim hardcore fanovima. I to onim istinskim hardcore fanovima. Što je najgore kraj tog svega, taj “no name” borac je sjajan borac i jedan od svakako većih UFC potencijala. Kao da se UFC pokušava svim silama riješiti Yahye. U pitanju je Ricky Simon (14-1, 2-0 UFC) kojeg se možda sjećate po njegovom UFC debi nastupu. Tada je gubio borbu od Mereba Dvalishvilija, da bi ovog uhvatio u giljotinu na početku posljednje minute borbe. Krenula je borba za ostanak pri svijesti, a kada je vrijeme isteklo, Gruzijac nije odmah reagirao te je sudac dosudio pobjedu Simona prekidom u posljednjoj sekundi borbe. U pitanju je borba koja je podijelila MMA fanove te je neko vrijeme bila temom raspravu, no Simonu je ostala ta pobjeda. Kasnije je na nju nadovezao pobjedu nad Montelom Jacksonom.

Borba odlazi na UFC 234 event koji se održava 10. veljače u australskom Melbourneu te ga predvodi borba za titulu srednje kategorije između Roberta Whittakera i Kelvina Gasteluma. Što se tiče ove najavljene borbe, naravno da smo veseli zbog uparivanja dva borca koji će sigurno ponuditi atraktivan okršaj. No, istovremeno smo ljuti što UFC nije Yahyi dao ono što zaslužuje, Top 10 protivnika. Upravo iz tog razloga ćemo mi navijati za njega te možda pobjedom u ovoj borbi to napokon dobije. Jer, u pitanju je borac koji je prava esencija onoga što bi jedan MMA borac trebao biti. I za takve uvijek ima smisla navijati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI