UFC 238 je kvalitetom najispunjeniji UFC event u povijesti i za to postoji relevantan podatak

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.06.2019 12:40h Autor:

UFC 238

UFC 238 možda naoko ne izgleda toliko atraktivno, no dovoljan je samo jedan malo dublji pogled na popis borbi da bi se zaključilo kako je riječ o fantastičnom borilačkom spektaklu. Osim toga, postoji jedan podatak prema kojem je to kvalitetom najispunjeniji event u UFC povijesti. Naime, od 26 sudionika i sudionica, njih čak 20 nalazi se na službenim rang ljestvicama svojih kategorija.

Taj podatak na prvu zvuči uistinu nevjerojatno, no dovoljno je pogledati cijeli popis borbi. Ukoliko ste imalo ažurniji MMA fan, lako ćete zaključiti da svih pet borbi glavnog i četiri borbe osnovnog uvodnog programa sadrže poznata imena, odnosno borce i borkinje službeno rangirane u svojim kategorijama. Još dva takva imena našla su se među četiri borbe ranog uvodnog programa.

Sam ranking svih boraca i borkinja nalazi vam se ispod teksta uz popis borbi, no ovdje vrijedi spomenuti još nekoliko činjenica. Osim što se na programu nalaze dvije borbe za titulu, nalaze se tri koje bi trebale poslužiti kao “title eliminator”, odnosno borbe za idućeg izazivača. To je ona između Donalda Cerronea i Tonya Fergusona u lakoj, Tatiane Suarez i Nine Ansaroff u ženskoj slamka kategoriji te Joanne Calderwood i Katlyn Chookagian u ženskoj muha kategoriji. Moralo bi se dogoditi nešto čudno da trijumf u ovim borbama ne bude dovoljan za osigurati “title shot”.

Muški bantam također bi mogao dobiti izazivača, no za to mjesto nadmeću se čak četiri borca. Petr Yan bori se protiv Jimmiea Rivere, a Aljamain Sterling protiv Pedra Munhoza. Iako su potonja dvojica trenutno u boljoj situaciji, nikoga ne bi začudilo da npr Yan, u slučaju impresivne pobjede, preskoči pobjednika te borbe i postane idući izazivač. Svakako je zanimljiva i borba teške kategorije, između dva nadolazeća “contendera”, Blagoia Ivanova i Taia Tuivase.

Preostali rangirani borci s ovog programa su Ricardo Lamas i Calvin Kattar te Karolina Kowalkiewicz i Alexa Grasso. Popis borbi, gdje se pokraj svakog borca ili borkinje nalazi njihov ranking, pogledajte ispod teksta. I pripremite se na fenomenalan program tijekom kojeg svaka borba uz sebe ima zanimljivu priču i vrlo veliku premiju za njenog pobjednika i pobjednicu.

UFC 238 – Raspored borbi

Henry Cejudo (c-muha) vs. Marlon Moraes (1)
Valentina Shevchenko (c) vs. Jessica Eye (1)
Tony Ferguson (2) vs. Donald Cerrone (4)
Jimmie Rivera (7) vs. Petr Yan (9)
Tai Tuivasa (11) vs. Blagoy Ivanov (13)

Tatiana Suarez (2) vs. Nina Ansaroff (3)
Aljamain Sterling (3) vs. Pedro Munhoz (4)
Karolina Kowalkiewicz (10) vs. Alexa Grasso (13)
Ricardo Lamas (10) vs. Calvin Kattar (15)

Xiaonan Yan vs. Angela Hill
Bevon Lewis vs. Darren Stewart
Eddie Wineland vs. Grigory Popov
Katlyn Chookagian (2) vs. Joanne Calderwood (6)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI