UFC 231 ostvario za 2018. godinu zadovoljavajuću prodaju prijenosa

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.12.2018 09:45h Autor:

Holloway vs. Ortega

Iako brojke prodaje prijenosa UFC 231 nisi ni blizu nečemu spektakularnom, vjerujemo kako UFC može biti zadovoljan prvim procjenama, koje govore o brojci između 240 i 300 tisuća prijenosa.

Prve subote u ovom mjesecu UFC je održao UFC 231 event, koji je donio dvije borbe za titulu. Ona glavna održana je između Maxa Hollowaya i Briana Ortege u perolakoj kategoriji, dok su se prije njih za titulu ženske muha kategorije sučelile Valentina Shevchenko i Joanna Jedrzejczyk. Bio je to snagom programa prosječan UFC PPV event te je na kraju i takve brojke postigao.

Prema prvim informacija, prodaja prijenosa biti će između 240 i 300 tisuća, što će ovaj event svrstati u sredinu ove godine prema uspješnosti, bok uz bok eventima koje je predvodila borba Roberta Whittakera protiv Yoela Romera ili onog na kojem je Cris Cyborg savladala Yanu Kunitskayu. Također, ova brojka bila bi u rangu ili malo bolja od one koji je UFC 230 postigao borbom Daniela Cormiera i Derricka Lewisa. Gledajući kakvi su bili uspjesi tih evenata, UFC ne bi trebao biti nezadovoljan ovime, odnosno brojka sigurno nije ispod onoga što su realno očekivali.

Ono što je svakako zanimljivo je podatak kako prodaja prijenosa evenata koje predvodi Holloway ovime nastavlja rasti. Njegov prvi PPV main event, kada je na UFC 206 savladao Anthonya Pettisa, donio je 150.000 prodaja, prva borba protiv Josea Alda postigla je 200.000, dok je revanš dogurao do 230.000. Tako da, kako god bilo, popularnost i vrijednost Maxa Hollowaya raste, a vjerujemo kako bi impresivnim nastupom protiv Ortege to trebalo porasti još više.

Pojavio se i još jedan vrlo zanimljiv podatak. UFC je ove godine do sada odradio 12 PPV evenata, a UFC 229, predvođen Conorom McGregor i Khabibom Nurmagomedovim, postigao je prodaju tek nešto manju nego preostalih 11 zajedno. Preostao je još samo UFC 232, a iz promocije se nadaju kako bi Jones i Gustafsson, odnosno Cyborg i Nunes, mogli dogurati do brojke od otprilike 750.000.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI