UFC 226 uvodne borbe: Costa završio Halla u drugoj rundi, nova nokaut pobjeda Dana Hookera

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.07.2018 05:05h Autor:

Hall vs. Costa

Spektakularan uvod u glavni program UFC 226 eventa donijelo je šest “prelims” borbi. Glavna zvijezda istih bio je Paulo Costa, koji je pobijedio Uriaha Halla nokautom u drugoj rundi, a također nokautom i to četvrtim u nizu, slavio je Dan Hooker protiv Gilbert Burnsa. Preostale četiri borbe otišle su do sudačke odluke, a pobjede su uzeli Raphael Assuncao, Drakkar Klose, Curtis Millender i Emily Whitmire.

Paulo Costa s razlogom je dobio mjesto u posljednjoj borbi prije PPV dijela programa, odnosno glavnoj borbi programa koji se emitira na javnoj televiziji. Kao najveći ispit do sada, za ovog impresivnog Brazilca, isporučen mu je Uriah Hall i uz malo poteškoća je ovaj mega talent došao do još jedne pobjede.

Otvoreno su se njih dvojica odlučili potući, a posebno agresivan bio je Hall, koji je htio vratiti pažnju na sebe preko velikog talenta. I nakon što se nekoliko puta činio uzdrman, došao je do svoje prilike kada ozbiljno pogađa Costu, a Brazilac se također ozbiljno zaljuljao. Napao je tada Hall još jače, bilo je tu nekoliko udaraca koji su mogli završiti borbu, ali je promašio. Costa se uspio oporaviti te nakon toga on preuzeti kontrolu borbu. Napao je, a kada je sjeo prvi pravi udarac snažnog Brazilca, bilo je gotovo. Desni aperkat je sve pokrenuo, nastavilo se desnim krošeom, a nakon još nekoliko udaraca je Hall bio na podu i borba je bila gotova. Za Costu je to četvrta UFC pobjeda, do svih je došao prekidom, a trenutni profesionalni skor mu je 12-0. Također je i do svih tih pobjeda došao prekidom.

Novu impresivnu pobjedu upisao je Raphael Assuncao, kojem Rob Font ipak nije mogao parirati. Brazilac je odradio borbu u svom stilu, gdje je kontrolirao tempo i gdje je pametno birao trenutke kada treba krenuti na rušenje. Font nije pronalazio način kako da borbu odvede tamo gdje njemu odgovara te je bio izdominiran, iako zapravo nije primio neku ozbiljnu štetu. Za Brazilca je to 11. pobjeda u posljednjih 12 UFC borbi i možda bi napokon mogao dobiti zasluženu borbu za titulu. Vjerojatno bi ju dobio i ranije, ali njegov ne toliko atraktivan stil razlog je zbog čega ga UFC konstatno drži na čekanju.

Drakkar Klose potvrdio je svoj talent kroz jako pametno odrađenu borbu protiv Landa Vannate. Nije se dao uvući u brawl kakav preferira UFC-ov “kralj bonusa”, nego je odradio nastup onako kako njemu odgovara. Bila je to i dalje zanimljiva borba u kojoj je publika mogla uživati, a Klose je čisto uzeo sve tri runde. Pobjedu odlukom uzeo je i Curtis Millender, koji je odradio slabijih prvih pet minuta protiv Maxa Griffina, no druge dvije runde je Millender potvrdio sav svoj talent, gdje posebno dobro izgledaju njegovi kickovi.

Dan Hooker došao je do četvrte pobjede u nizu, a sve su bile nokautom, čime se potvrđuje kao pravi hit lake kategorije. Ovog puta njegovu kombinaciju koljena i boksa nije izdržao Gilbert Burns, koji je tako prekinuo svoju pobjedničku seriju. Sve je otvorila pobjeda Emily Whitmire sudačkom odlukom nad Jamie Moyle.

UFC 226 – Rezultati uvodnih borbi

Paulo Costa def. Uriah Hall – TKO (R2 2:38)
Raphael Assunção def. Rob Font – jednoglasna sudačka odluka
Drakkar Klose def. Lando Vannata – jednoglasna sudačka odluka
Curtis Millender def. Max Griffin – jednoglasna sudačka odluka
Dan Hooker def. Gilbert Burns – KO (R1 2:28)
Emily Whitmire def. Jamie Moyle – jednoglasna sudačka odluka

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI