UFC 226 nije imao borbu večeri, četiri borca nagrađena za najbolju izvedbu

UFC 08.07.2018 14:10h Autor:

Rountree vs. Saki

Unatoč velikom broju kandidata za tako nešto, UFC nije nikom dao nagradu za najbolju borbu večeri UFC 226 eventa. Umjesto toga, dodijelili su četiri bonusa za najbolju izvedbu, a dobitnici su Daniel Cormier, Anthony Pettis, Paulo Costa i Khalil Rountree Jr.

Paulo Costa protiv Uriaha Halla, Drakkar Klose protiv Landa Vannate, Curtis Millender protiv Maxa Griffina te posebno Mike Perry protiv Paula Feldera. Sve su to borbe koje su mogle biti proglašene borbom večeri UFC 226 eventa. No, jedan od najboljih evenata godine ostati će bez takvih laureata, budući da je Dana White odlučio podijeliti četiri bonusa za najbolju izvedbu, što znači da je više bio impresioniram sudionicima pojedinačno.

Daniel Cormier tako je dobitnik bonusa za nokaut kojim je Stipu Miočića lišio pojasa UFC prvaka teške kategorije, Anthony Pettis je svoj zaradio za fenomenalnu polugu na ruci Michaela Chiese, kojom je sebe ponovno promovirao među ozbiljne kandidate za titulu lake kategorije, a Paulo Costa osvojio je bonus za nokaut protiv Uriaha Halla, koji se pokazao kao sve samo ne lagan protivnik. No, impresivni mladi Brazilac je prošao tu prepreku i sada s pravom gleda prema najboljim borcima svijeta do 84 kilograma. I istima neće biti svejedno ukoliko ih se krene spominju u kontekstu protivnika za “The Erasera”.

Posljednji dobitnik ovog bonusa je Khalil Rountree Jr., borac koji je po mnogima bio unaprijed otpisan, posebno jer i svojim stilom borbe odgovara Gokhanu Sakiju, no on je bio motiviran i spreman završiti Turčina te pokazati kako kickboxing superzvijezda nije spremna za ovaj nivo MMA-a. U tome je uspio nokautom lijevom rukom, koji je i njemu donio bonus, ujedno prvi u UFC karijeri.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI