UFC 203 je bio čudan u doslovnom smislu: Stipino tapkanje, Browneov “time out”…

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.09.2016 14:13h Autor:

Travis Browne

UFC 203 je bio spektakularan, posebno za hrvatske navijače koji su ponovno gledali slavlje Stipe Miočića. Ali je ova priredba bila i u najmanju ruku iznimno neobična. Teško je pobrojati sve detalje koji su se odigrali unutar i izvan Octagona, a može ih se nazvati slobodne duše čudnima.

Mi ćemo u kratkim crtama pobrojati sve ono što inače ne možemo vidjeti kada govorimo o elitnoj svjetskoj promociji, a vidjeli smo u Clevelandu.

1. Overeem optužio Stipu za tapkanje.

Bizarna je to bila situacija u kojoj je još uvijek vidno uzdrmani Overeem, koji se probudio iz sna uzrokovanog Miočićevim teškim šakama, u intervjuu nakon dvoboja otpužio Stipu za tapkanje dok je bio u “giljotina” zahvatu. Uvijek spretni Joe Rogan je zatražio snimku na velikom ekranu, a kada je svima u dvorani pa i samom Overeemu bilo jasno da tapkanja nije bilo, UFC-ov komentator je tražio i pogled iz drugog kuta. Overeem nije ima izbora nego “se pokriti ušima” i čestitati Clevelandu na dobrom navijanju. Miočić je kasnije izjavio da se ne sjeća tapkanja, ali se sjeća udaranja Overeema i njegovog spavanja. Hrvat polako uči “trash talk”…

2. Browne tražio “time out” zbog dislokacije prsta.

Blokirajući Werdumov udarac rukom, Travis Browne je dislocirao prst na desnoj šaci. Vidjevši što se dogodilo, Amerikanac je kao da se radi o košarci ili rukometu, jednostavno zatražio “time out”, a sudac ga je odobrio. No, tu nije kraj bizarnosti. U tom trenutku u Octagon ulazi doktor, ispravlja dislocirani prst i kaže da se meč može nastaviti. Ne treba posebno naglašavati da je ovo sve mimo pravila i da je sudac trebao prekinuti meč u trenutku kada se Browne žali da ne može nastaviti te je dvoboj trebao biti bodovan kao “tehnički nokaut (ozljeda)”. Herb Dean ili Big John bi to riješili puno bolje…

3. Werdum je nakon meča lupio Browneovog trenera.

Kao da čitav dvoboj sa dislociranim prstom i neprepoznatljivim Browneom nije bio čudan sam po sebi, najveća bizarnost se dogodila po završetku meča. Inače bezrazložno bahati Rondin trener Traverdyan je navodno Werdumu poručio da začepi usta nazvavši ga pokojim pogrdnim nazivom. Ratoborni Brazilac je odgovorio “push kickom”, a da ne dođe do potpunog kaosa u borilištu spriječio je Werdumov vrlo prisebni trener. Borilačka zajednica nikada nije “popušila” priču koju je ponudio Edmond Travedryan. Većina ga smatra nestručnim i lošim trenerom, a posljednje dvije izvedbe Travisa Brownea to potvrđuju. Njegova bahatost je očito samo furka čovjeka koji je duboko u sebi svjestan da je nedorastao poslu.

4. Debi CM Punka.

Tu ne treba posebno objašnjenje. Nakon dvije godine iščekivanja u Octagonu se napokon pojavio dosadašnji profesionalni glumac koji se proslavio glumeći kečera u WWE organizaciji. Očito je da UFC ne može bez tog “šoubiznis” dijela. I dobro da je onako prošao protiv borca koji je također tek na početku profesionalne karijere. Tvrd je kruh MMA borca, a za biti dobar u tom poslu moraš biti izniman atleta i vrhunski sportaš. CM Punk je na teži način shvatio da se uvalio u nešto što je daleko iznad svojih mogućnosti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI