UFC 203 bi mogao nadmašiti Silva vs. Diaz i Jones vs. Cormier evente

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.09.2016 12:20h Autor:

UFC 203

UFC 203 pamtit ćemo nokautu kojim je Stipe Miočić zaustavio Alistaira Overeema u svojoj prvoj obrani pojasa, po borbi prepunoj nesvakidašnjih situacija (Werdum vs. Browne) te po MMA debiju kečerske zvijezde – CM Punka. Upravo bi ovaj posljednji nastup, prema pisanjima američkih medija, mogao podići PPV zaradu iznad očekivanih granica.

Novinar Dave Meltzer, inače stručnjak za ovakve stvari, otkrio je prilikom razgovora s Arielom Helwanijem koliko bi prodanih PPV-a mogli očekivati od UFC-a 203.

Meltzer smatra kako je sve iznad 270 tisuća ostvareno zbog CM Punka, 400 tisuća bi smatrao uspjehom, a 500 bi značilo da je u potpunosti podcijenio WWE publiku. Ove procjene je ugledni novinar bazirao na PPV prodaji UFC 198 eventa kojeg su predvodili Miočić i Werdum, borci koji su se našli u glavnoj i sunaslovnoj borbi UFC 203 priredbe, a taj je event ostvario oko 350 tisuća prodanih PPV.

Da su procjene premašile sva očekivanja, otkrio je Marc Raimondi koji smatra kako će konačni rezultati biti veći od onih koje su ostvarili UFC 183 (Anderson Silva vs. Nick Diaz, 650 tisuća) pa možda čak i od onih s UFC 182 priredbe (Jon Jones vs. Daniel Cormier, 800 tisuća).

Ako se procjene pokažu istinitima, onda bi se CM Punk mogao u oktogonu zadržati duže od očekivanog jer teško je zamisliti da bi se Dana White odrekao jednog takvog izvora zarade.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI