Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
UFC 186: Čudesan završetak meča Johnsona i Horiguchia, Rampage se pobjedom vratio u UFC! | Fight Site

UFC 186: Čudesan završetak meča Johnsona i Horiguchia, Rampage se pobjedom vratio u UFC!

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.04.2015 08:37h Autor:

screenshot

U noći sa subote na nedjelju 26. travnja je u kanadskom Montrealu održan sjajan UFC 186 na kojem je Demitrious Johnson obranio titulu u muha kategoriji protiv Japanca Kyojija Horiguchija. Vidjeli smo i uspješan povratak u UFC bivšeg prvaka Quintona "Rampagea" Jacksona, kao i bitno slavlje za Engleza Michaela Bispinga.

Demetrious Johnson i Kyoji Horiguchi zatvorili su usta svim kritičara, koji su se gotovo ismijavali činjenicom da je njhova borba glavna na programu UFC 186 eventa, kao što su vjerojatno i razbudili sve one koji nisu bili nešto pretežno uzbuđeni činjenicom da će gledati borbu za naslov UFC prvaka u muha kategoriji. Na kraju su dobili 24 minute i 59 sekundi konstantne akcije.

Demetrious Johnson je obranio pojas i to podosta uvjerljivo, dokazavši da je, osim što je najuvjerljiviji, vjerojatno i najkompletniji UFC-ov borac. Kroz pet rundi akcije je napadao, odgovarao na Horiguchijeve napade, kao i rušio japanskog izazivača (14 puta u borbi), ali nije stao niti jednu sekundi. Nije stao niti Horiguchi, no pokazalo se da ipak još uvijek nije bio spreman boriti se za naslov.

Sam kraj meča je spektakularan i dogodio se doslovno u zadnjoj sekundi, tako pretekavši borbu kao Frankiea Edgara i Cuba Swasona, kao borba s najkasnijim završetkom. Iz bočne kontrole, gdje je Horiguchi bio doslovno u modu preživljavanja do kraja borbe, Mighty Mouse je iskoristio priliku za tranziciju i uhvatio polugu na ruci. Citirat ćemo Joea Rogana: "Ovo je trenutno najbolji borac na svijetu ovog trenutka. On završava borbe i kad mu to nije potrebno, kad je svjestan da je dobio svaku rundu, pa čak i svaku minutu ove borbe." Ne znamo što više dodati na ovo.

U povratničkom nastupu je do pobjede došao i Quinton 'Rampage' Jackson. On se borio protiv Fabia Maldonada, a odradio je upravo onoliko koliko je trebalo za pobjedu. Maldonada nije prebio dovoljno da bi se Brazilcu aktivirao njegov poznati 'ubilački brawl mod', pa je svaku rundu Rampage dobio na čistu kvalitetu.

Čistu kvalitetu prezentirao je i Michael Bisping, koji je ponovno potvrdio da će uvijek savladati borca naoko slabijeg od sebe, ali da protiv onih više reputacije i rankinga nema što tražiti, barem do iduće prilike, koju će sad sigurno dobiti. Englez se uspio othrvati rušenjima CB Dollawaya (samo dva u cijeloj borbi), a da je na nogama bolji se znalo i ranije, a to je samo dokazao, za jednoglasnu pobjedu prema sudačkim karticama.

Glavni program donio je i dvije pobjede prekidom. U trenucima kad njegov odjevni brand 'Fear the Fighter' prolazi kroz tužbe nekih boraca, predvođenih Gegardom Moussasiem, John Makdessi uspio je ostati dovoljno fokusiran da bi nokautom krajem prve runde savladao Shanea Campbella. Prvu put je Cambella bacio u 'knockdown' krajem treće minute prve runde, a nakon što je Campbell prvi nalet izdržao, onaj posljednji nije. Makdessi ga je deset sekundi prije kraja runde srušio te udarcima prisilio suca na prekid borbe.

A nova UFC-ova senzacija nastavlja upravo senzacionalno. 23-godišnji brazilski borac Thomas Almeida, koji je prošle godine doveden kao prvak Legacy FC organizacije, došao je do skora 19-0 (18 pobjeda prekidom). I njemu je također jedan agresivni napad bio dovoljan da Yvesa Jabouina uzdrma, a nakon toga i nokautira u petoj minuti prve runde. Kakvo uzbuđenje u bantam kategoriju donose Almeida te drugi impresivni neporaženi mladac, Aljamain Sterling. Nadamo se samo da ih Sean Shelby neće prerano upariti međusobno.

Uvodne borbe donijele su većinom nastupe kanadskih boraca, no daleko od toga da nije bilo uzbuđenja. Chad Laprisse i Bryan Barbarena su tako odradili pravi rat kroz 15 minuta, gdje je pobjedu na kraju odnio Laprisse, ali oba borca su nagrađena bonusom za borbu večeri. Pobjednik Ultimate Fightera Laprisse je tako na pro skoru 10-0 (3-0 u UFC-u). Sarah Kaufman je razočarala svoje navijače porazom od Alexis Davis te je tako ženska bantam divizija ostala bez još jedne kandidatkinje za skorašnji napad na vrh. Jednostavno, crni bjj pojas Davis je presudio 'brawlerici' Sari, iako je do tad Alexis primala podosta teške batine.

Ali, ako je to zakompliciralo situaciju u bantamu, što tek reći za slamka kategoriju. Nakon što je Joanne Calderwood poražena u borbi koja joj je mogla donijeti napad na titulu, sad se to isto dogodili i Irkinji Aisling Daly, za koju se nakon toga počelo govoriti da je na pobjedu od napada na naslov. Nju je savladala Randa Markos, kvalitetnoj kombinacijom hrvanja te udaraca nakon što bi došla u kontrolu. Daly nije razočarala, ali ovog puta je ipak bila lošija od Kanađanke, koja je učvrstila svoje svoje u Top 5, ali nažalost ima i poraz u posljednjoj borbi prije ove.

Joe Riggs neće biti sretan svojom povratničkom borbom, nakon što je odlukom poražen od Patricka Cotea, a ovog puta prekidom je slavio nasljednjik Georgesa St-Pierrea, Olivier Aubin-Mercier, finalist Ultimate Fightera (poražen od gore spomenutog Laprissea). On je u trećoj rundi s leđa ugušio Davida Michauda.

UFC 186: Johnson vs. Horiguchi

Demetrious Johnson def Kyoji Horiguchi by Prisiljavanje na predaju (Armbar, R5, 4:59)
Quinton Jackson def Fabio Maldonado by Jednoglasna odluka sudaca  (29-28, 30-27, 30-27)
Michael Bisping def C.B. Dollaway by Jednoglasna odluka sudaca  (29-28, 29-28, 29-28)
John Makdessi def Shane Campbell by TKO (Udarci, R1, 4:53)
Thomas Almeida def Yves Jabouin by TKO (Udarci, R1, 4:18)

Uvodne borbe:

Patrick Cote def Joe Riggs by Jednoglasna odluka sudaca  (29-28, 29-28, 29-28)
Alexis Davis def Sarah Kaufman by Prisiljavanje na predaju (Armbar, 2R, 1:52)
Chad Laprise def Bryan Barberena by Jednoglasna odluka sudaca  (30-27, 30-27, 29-28)
Olivier Aubin-Mercier def David Michaud by Prisiljavanje na predaju (RNC, R3, 3:24)
Nordine Taleb def Chris Clements by Jednoglasna odluka sudaca  (30-27, 30-27, 30-27)
Valerie Letourneau def Jessica Rakoczy by Jednoglasna odluka sudaca  (29-28, 29-28, 30-27)
Randa Markos def Aisling Daly by Jednoglasna odluka sudaca (30-27, 29-28, 29-28)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI