UFC 171 prelimsi su jedni od najkvalitetnijih ikad

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.03.2014 17:27h Autor:

Dennis Bermudez

UFC 171 uvodni program sadrži nekoliko boraca/borkinja iz službenih Top 15 poredaka od kojih neki imaju iznimno dobre rezultate unutar organizacije te nekoliko izuzetno perspektivnih debitanata. Sve u svemu, pravi borilački fan ih ne bi smio propustio, a mi ćemo vas ponovno malo uputiti u svaku od borbi.

Daniel Pineda – Robert Whiteford (perolaka kategorija)

Pineda (18-10, 3-3 u UFC-u) je izuzetno atraktivan borac koji veliki broj svojih protivnika "završava" unutar prve tri minute borbe. No, postoji problem da one borbe koje ne završi u tom vremenu, u puno većem omjeru gubi nego dobiti. Atraktivan borac čije su samo tri borbe od 28 otišle do sudačke odluke. Whiteford (10-2, 0-1 u UFC-u) je borac kojeg, kako zbog izgleda, tako i zbog stila borbe, zovu škotskom verzijom Connora McGregora. Ovom opasnom nokauteru je Jimy Hettes u UFC debiu prekinuo niz od deset pobjeda. Protiv Pinede traži atraktivan nastup i pobjedu za ostanak u UFC-u.
Fightsite pick: Whiteford nokautom

Bubba McDaniel – Sean Strickland (srednja kategorija)

McDaniela (21-7,1-1 u UFC-u) većina zna kao sudionika 17. sezone Ultimate Fightera gdje je doživio dva poraza u dva nastupa (dobio je wild card). No, ovaj član "Jackson MMA" tima u UFC-u je debitirao pobjedom, no nakon toga je i poražen od Tavaresa. Spominje se kako bi ga poraz u ovoj borbi mogao koštati ugovora, a posao mu neće biti lak. Sean Strickland (13-0) je prihvatio ovu borbu prije samo dva tjedna, a riječ je o jednom od najperspektivnijih boraca u SAD-u. Ovaj 23-godišnjak dolazi iz organizacije KOTC, čiji je bio prvak, a prije sudačke odluke završio je deset od svojih 13 borbi.
Fightsite pick: Strickland na bodove

Will Campuzano – Justin Scoggins (muha kategorija)

Campunazo (13-5, 0-3 u UFC-u) je iskusan borac kojem je ovo drugi pokušaj u UFC-u, no u slučaju poraza mogao bi i drugi put dobiti otkaz. Riječ je o borcu koji je neporažen van elitnih organizacija, no u onih najjačima, UFC i WEC-u (koji je u to vrijeme bio najjača organizacija svijeta u nižim kategorijama) ima samo jednu pobjedu i pet poraza. A ono što je Strickland u srednjoj kategoriji, to je Scoggins (8-0,1-0 u UFC-u) u muha kategoriji. Ovaj 21-godišnjak je jednostavno prohujao kroz svojih osam dosadašnjih borbi, a uvjeren je da će mu Campuzano biti deveti. Velika nada i najveći potencijal muha kategorije.
Fightsite pick: Scoggins nokautom

Renee Forte – Frank Trevino (laka kategorija)

Forte (8-3,1-2 u UFC-u) nije zadovoljio vagu za ovu borbu te će ona biti odrađena u "catchweightu", a ukoliko bude poražen, Forteu bi ona mogla biti i posljednja u ovoj organizaciji. Borac koji ne obećava atrakciju nego većinom strpljivo radi za pobjedu. No, ta taktika mu ne bi trebala paliti protiv izrazito agresivnog Franka Trevina (11-0) koji debitira u UFC-u, no isto tako i po prvi puta u lakoj kategoriji, dok se do sada borio u velteru). Trevino je još jedan neporaženi potencijal od kojeg se puno očekuje, počevši već s ovom borbom.
Fightsite pick: Trevino na bodove

Sean Spencer – Alex Garcia (velter kategorija)

Unatoč vrlo dobrim prezentacijama u posljednje dvije borbe, Sean Spencer (11-2, 2-1 u UFC-u) proglašen je autsajderom u ovoj borbi. No, isto tako, Spencer je već nekoliko puta dokazao da zna protiv agresivnih boraca kao što je njegov današnji protivnik Alex Garcia (11-1, 1-0 u UFC-u). Ovom Dominikancu je u debiu trebalo samo 43 sekunde da nokautira Bena Walla u njegovoj Australiji, a sada to isto namjerava napraviti i Spenceru u njegovom rodnom gradu Dallasu.
Fightsite pick: Garcia submission

Dennis Bermudez – Jimy Hettes (perolaka kategorija)

Dennis Bermudez (12-3, 5-1 u UFC-u) je borac koji je trenutno unutar niza od pet pobjeda nalazi se na 12. mjestu UFC-ove ljestvice, a prošle godine je odradio borbe za pamčenje protiv Matta Gricea (po mišljenju autora ovog teksta najbolja borca prošle godine) te Maxa Hollowaya i mišljenje mnogih je da je trebao dobiti bolje plasiranog protivnika koji bi mu mogao osigurati trasu prema borbi za titulu. No, Jimy Hettes (11-1, 3-1 u UFC-u) je sve samo ne lagan protivnik. "The Kid" je u deset od svojih 12 borbi slavio submissionom, a jedino su Marcus Brimage (Hettesov jedini poraz) i nevjerojatno Nam Phan izdržali do sudačke odluke s ovim momkom. Nije za zanemariti da su sva tri Bermudezova poraza došla upravo submissionom.
Fightsite pick: Bermundez na bodove

Raquel Pennington – Jessica Andrade (ženska bantam kategorija)

U ovoj borbi je trebala nastupiti Ultimate Fighter pobjednica Julianna Pena, no zbog ozljede je otkazala, a umjesto nje će nastupiti Pennington (4-3, 1-0 u UFC-u) koja je bila u istom TUF timu kao i Pena. Iako je Dana White više puta izrazio oduševljenje ovom djevojkom, koja gaji jedan iznimno ofenzivan stil borbe, ona neće imati lagan posao protiv Jessice Andrade (10-3,1-1 u UFC-u). Ova 22-godišnjakinja je još jedna djevojaka iz vala brazilskih borkinja koje lagano (pošto im ni UFC ne dozvoljava brže) preuzimaju primat u ženskoj bantam kategoriji. Također agresivna djevojka koja je devet od svojih deset pobjeda ostvarila prekidom.
Fightsite pick: Andrade nokautom

Kelvin Gastelum – Rick Story (velter kategorija)

Gastelum (7-0,2-0 u UFC-u) će odraditi svoju drugu borbu u velter kategoriji, a nakon uistinu impresivnog debia, sada ga čeka težak posao. Iako je ovaj momak, preko Ultimate Fightera pa sve do sada, sve impresionirao, Rick Story (16-7, 9-5 u UFC-u) je jedan drugi svijet u usporedbi s onim što je Gastelum, iako je proglašen favorit, do sada prošao u karijeru. Gastelum je veliki potencijal, koji bi trebao uspjeti parirati Storyu, no "Horror" ima ogromno iskustvo i sigurno će biti težak ispit za Kelvina.
Fightsite pick: Gastelum podijeljenom odlukom
 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI