Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
UFC 151 donio gubitak više od 40 milijuna dolara! | Fight Site

UFC 151 donio gubitak više od 40 milijuna dolara!

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.09.2012 08:38h Autor:

UFC logo

UFC nije samo podnio teški moralni udarac zbog otkazivanja svoje priredbe koja se trebala održati prije tjedan dana, već se radi i o velikom financijskom gubitku.

Jonesovo odbijanje meča s Chaelom Sonnenom, nakon što se Dan Henderson ozlijedio, primoralo je UFC da otkaže svoju priredbu koja se trebala održati proteklog vikenda. Bilo je to prvi puta u povijesti UFC-a otkako su je preuzela braća Fertita i Dana White.

No, udarac nije bio samo moralne naravi, Dana je otkrio da su do trenutka otkazivanja u promociju te priredbe već bili uložili oko dva milijuna dolara, a tu je i velika propuštena zarada. Navodno bi UFC od te priredbe uprihodovao oko 20 milijuna dolara, no tu su još brojne druge strane čime se ukupan iznos udvostručuje.

Navodno su razne TV kuće računale na promet od 7,5 milijuna dolara zahvaljujući UFC-u 151 i 152, a sada taj iznos definitivno neće uspjeti dohvatiti. Vjeruje se i da će Jones zaraditi znatno manji iznos bonusa od PPV-a za meč s Vitorom Belfortom u usporedbi s onime što bi zaradio da se borio protiv atraktivnijeg protivnika poput Hendersona.

PODIJELI
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI