UFC 139 – Spektakl za pamćenje!

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.11.2011 05:50h Autor:

UFC 139 poster

Za povijest. Upravo bi se tako u dvije riječi mogao opisati spektakularan UFC 139 koji se u noći sa subote na nedjelju održao u San Joseu.

Svi koji su gledali dvoboje mogu reći da su bili počašćeni povijesno dobrom priredbom američke promocije, a oni koji nisu, mogu to napraviti cijelu nedjelju na Fight Channelu (MaxTv, 25 kanal).

U borbi večeri, koju će mnogi proglasiti najboljom MMA borbom u povijesti ovog sporta, Dan Henderson je svladao Mauricija Shoguna Ruu odlukom nakon pet rundi pravog rata. Dovoljno je reći da su oba borca bila minimalno po tri puta u nokdaunu i da su se obojica vraćala i na kraju završila dvoboj na nogama. Na kraju je slavio donedavni Strikeforceov prvak, no publika u HP Pavilionu velikim je skandiranjem ispratila i brazilskog borca.

Wanderlei Silva se vratio svojim nokauterskim navikama nakon dugog posta. Bio je to beskompromisni Silva sa svojim divljim krošeima i prepoznatljivim koljenima koji je u trećoj rundi uspio prekidom pobijediti bivšeg Strikeforceovog prvaka Chung Leja. Meč je obilovao kvalitetnom akcijom, mnogim sjajnim stand up izmjenama i atraktivnim potezima i jednog i drugog borca. Da nije bilo meča Shoguna i Hendersona, sigurno je da bi konkurirao za dvoboj večeri.

Niti Urijah Faber i Brian Bowles nisu razočarali. Dapače, dva bivša WEC-ova prvaka pružili su akcijom nabijenu partiju u kojoj je Faber pokazao ipak jednu dimenziju više. Slavio je giljotinom u drugoj rundi i tako ponovno bacio rukavicu prvaku Dominicku Cruzu. Dojam je kako Bowles u ovom dvoboju jednostavno nije pronašao svoj uobičajeni ritam, nego je “ostao hladan” do kraja.

U odličnom dvoboju Kampmanna i Storyja slavio je Danac podijeljenom odlukom sudaca. Meč je dosta sličio posljednjim Kampmannovim okršajima protiv Sancheza i Shieldsa, samo je ovaj put on bio taj koji je iz kaveza izašao uzdignute glave. Zanimljivo jedan sudac je sve tri runde dao njemu, drugi je presudio 2:1, a treći je pobjedu dao Storyju. Objektivno, Danac je bio bolji i konkretniji i zasluženo je pobijedio.

Glavni dio večeri zaokružili su Stephan Bonnar i Kyle Kinsbury okršajem u poluteškoj kategoriji. Može se reći da je jedino ovaj dvojac pomalo razočarao, odnosno bolje je to formulirati tako da je miljenik domaće publike Kinsbury meč odradio ispod svog nivoa. Američki psiho je dominirao sve tri runde i na kraju je zasluženo dobio sudačku pobjedu.

Spomenimo i nokaut pobjede Ryana Badera i Michaela McDonalda. Obojica su slavili u prvoj rundi prvi protiv Brilza, a potonji u dvoboju sa Sotom.

Uvodne borbe:

Danny Castillo def. Shamar Bailey via TKO (udarci) – R1, 4:52

Seth Baczynski def. Matt Brown via Prisiljavanje na predaju (giljotina) – R 2, 0:42

Miguel Torres def. Nick Pace via Jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-27, 30-27)

Gleison Tibau def. Rafael dos Anjos via Podjeljena odluka sudaca (28-29, 29-28, 30-27)

Chris Weidman def. Tom Lawlor via Prisiljavanje na predaju (D’arce choke) – R1, 2:0o

Michael McDonald def. Alex Soto via KO (udarci) – R 1, 0:56

Ryan Bader def. Jason Brilz via Ko (udarac) – R 1, 1:17

Main PPV Card

Stephan Bonnar def. Kyle Kinsbury via Jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-25, 30-27)

Martin Kampmann def. Rick Story via Podjeljena odluka sudaca (28-29, 30-27, 29-28)

Urijah Faber def. Brian Bowles via Prisiljavanje na predaju (giljotina) – R 2, 1:27

Wanderlei Silva def. Cung Le via KO(udarci) – Round 2, 4:49

Dan Henderson def. Mauricio “Shogun” Rua via Jednoglasna odluka sudaca (48-47, 48-47, 48-47)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI