UFC 129 Torontu donio 40 zaradu od milijuna dolara!

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.06.2011 16:41h Autor:

UFC 129 poster

Mnogo ljudi je profitiralo UFC-om 129. Nisu to bili samo organizatori turnira, nego i trgovci, ugostitelji, turistički djelatnici…

UFC 129 ne samo da je Kanađanima donio mnogo sreće jer je Georges St. Pierre još jednom obranio pojas prvaka, nego je i cijela ekonomija Toronta profitirala za otprilike 40 milijuna dolara. U članku koji je objavio kanadski The Star, stoji kako su indirektnim putem, turizam, ugostiteljstvo i trgovina znantno profitirali zbog toga što je ovaj kanadski grad dobio domaćinstvo tako velikog UFC-ovog turnira. Vjeruje se se kako da je ta cifra jedna od najunosnijih od kada postoji američka organizacija što samo govori koliko su Kanađani zaluđeni slobodnom borbom.

“Potpuno smo rasprodali sve što smo imali. Bila je to naša najbolja večer do sada”, izjavio je Carlos Gavilantes, lokalni ugostitelj koji je jedan od mnogih što su omastili brk za vrijeme UFC-a 129.

Upravo su ovo najveći argumenti koji bi trebali privući političare u New Yorku da napokon dopuste organiziranje mečeva slobodne borbe. Vjeruje se da bi “Velika Jabuka” bila prava meka za UFC, ali da bi na koncu najviše profita imao upravo sam grad i njegovi žitelji.

PODIJELI
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI