Čudno: Velasquez dobio jednaku suspenziju kao Dos Santos!

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.01.2013 19:14h Autor:

Velasquez VS Dos Santos (foto: Tracy Lee)

Atletska komisija Nevade objavila je odluke svoje liječničke komisije koja je odredila trajanje suspenzija za borce koje su nastupili na UFC-u 155 u Las Vegasu posljednjeg vikenda u 2012. godini.

Junior dos Santos pretrpio je zaista teške batine, Cain Velasquez uspio je čak srušiti statistički rekord i udariti svog protivnika sa 111 značajnijih udaraca, prema Fight Metricu, a on je pritom prošao prilično dobro, nakon borbe na njemu se gotovo nije ni moglo vidjeti da je iza njega upravo 25 minuta pravog malog rata u oktogonu.

Pomalo je čudno stoga da su i Dos Santos i Velasquez dobili suspenzije u jednakom trajanju, a ona iznosi 45 dana s obveznih 30 dana izbjegavanja primanja udaraca.

Joe Lauzon koji na glavi nakon meča ima čak 40 šavova dobio je tek malo dulju suspenziju. Ne smije se boriti ukupno dva mjeseca, odnosno mora biti 45 dana bez kontakta/udaraca.

Najgore su prošli Tim Boetsch, Alan Belcher, Todd Duffee i Michael Johnson koji su suspendirani na čak pola godine, no svi oni mogu se vratiti u kavez i puno ranije ukoliko pribave liječničko odobrenje da su se oporavili od svojih ozljeda. 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI