Udarac koji je bio početak kraja Darrena Tilla (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.09.2018 07:40h Autor:

Woodley vs. Till

Tyron Woodley savladao je Darrena Tilla gušenjem u drugoj rundi, čime je obranio titulu UFC-ovog prvaka velter kategorije. No, sve je zapravo započeo snažni direkt s početka te runde, koji je Tilla poslao na pod.

Poznato je kako Tyron Woodley u svojoj desnici ima snagu koja dovodi do toga da rijetko tko može ostati na nogama ukoliko on precizno pogodi tamo gdje je gađao. Ta teorija potvrdila se točnom i u današnjoj borbi Woodleya i Darrena Tilla, održanoj na UFC 228 eventu. Na kraju će se pisati kako je Woodley do pobjede došao gušenjem na kraju druge runde, no zapravo je desni direkt bio početak kraja ove borbe, u kojoj je izazivač pao doslovno bez da je išta uspio učiniti. Woodley je pojas obranio bez primljene štete, a za to velikim dijelom može zahvaliti svojoj desnici.

Jer, upravo je ta desnica ono zbog čega mnogi borci protiv Woodleya ulaze vrlo oprezno i ne usuđuju se ulaziti u ozbiljnije udarce, odnosno dolaziti na distancu s koje bi ih Tyron mogao ugroziti. Till je to dobro radio prvu rundu, no već na početku druge je došao trenutak nepažnje koji je doveo do krajnjeg ishoda borbe. Bio je to gotovo isti udarac koji je Woodley pronašao u drugoj borbi protiv Stephena Thomsona, jedino što mu je tamo trebalo 24 i pol minute da pronađe trenutak koji je na kraju doveo do toga da mu je tim putem pripala peta runda, a prema tome i pobjeda u borbi protiv do sada najopasnijeg izazivača.

Ovog puta Till nije morao čekati toliko dugo nego je sve započeo početkom, a završio krajem druge runde, čime je potvrdio svoju dominaciju. Kako u ovoj borbi, tako i u velter kategorije, na čijem se tronu sada nalazi već dvije godine. Idući koji bi ga trebao pokušati detronizirati biti će Colby Covington.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI