U Liverpoolu se vraća “Mr. Finland”, jedan od najzanimljivijih europskih MMA boraca

UFC 21.03.2018 19:33h Autor:

Makwan Amirkhani (Instagram)

Počele su se dogovarati prve borbe za UFC Fight Night 130 u Liverpoolu, a među dvije danas potvrđene, posebno je zanimljiva ona u kojoj će nastupiti jedan od najzanimljivijih europskih boraca, Makwan Amirkhani.

29-godišnji Amirkhani (13-3, 3-1 UFC), poznat i pod nadimkom Mr. Finland, nije nastupio točno godinu dana, odnosno od eventa gdje je doživio svoj prvi UFC poraz. Bio je to duel dva najveća europska talenta kategorije, a Arnold Allen je na kraju podijeljenom odlukom bio bolji od njega. Riječ je o eventu održanom u Londonu, a u pitanju je bila borba koja je uistinu mogla otići na obje strane. Amirkhani je u toj borbi doživio i ozljedu, zbog koje je bio prisiljen na pauzu te bi se tako trebao boriti čak 14 mjeseci nakon tog nastupa. U Liverpoolu će ga čekati duel protiv Jasona Knighta.

Knight (20-4, 4-3 UFC) je također jedan vrlo zanimljiv borac. U pitanju je 25-godišnjak koji je prošle godine u jednom trenutku bio unutar niza od četiri pobjede, no nakon toga je spojio dva poraza, u borbama gdje su bolji od njega bili Ricardo Lamas i Gabriel Benitez. Ovaj posljednji poraz došao je početkom prosinca prošle godine, tako da je i on uzeo malo dulju pauzu prije novog nastupa. Njegove najimpresivnije pobjede one su nad Danom Hookerom i Chasom Skellyem, dok je Amirkhanieva najimpresivnija pobjeda ona iz UFC debi nastupa, gdje mu je trebalo samo osam sekundi za pobjedu nad Andy Ogleom.

Ovo nije jedina borba koju je UFC danas potvrdio za ovaj event. Također je potvrđena borba srednje kategorije, između Darrena Stewarta i Erica Spicelya, čime se broj borbi za ovaj event trenutno popeo na šest. Još uvijek se čeka protivnik za Darrena Tilla, za kojeg je odmah potvrđeno kako će nastupiti u glavnoj borbi eventa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI